Τζανάκης: Πιθανόν να χρειαστεί η λήψη δόσεων εμβολίου κάθε χρόνο
«Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει. Κατά πάσα πιθανότητα θα γίνονται αναμνηστικές δόσεις κάθε χρόνο»
Την άποψη ότι πιθανόν να χρειάζεται να εμβολιαζόμαστε κατά του κοροναϊού, κάθε χρόνο εξέφρασε, ο καθηγητής και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης.
Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, o οποίος εκτίμησε ότι μετά την τρίτη δόση του εμβολίου θα χρειαστεί ετήσιος εμβολιασμός, ο κ. Τζανάκης είπε πως «δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει. Κατά πάσα πιθανότητα θα γίνονται αναμνηστικές δόσεις κάθε χρόνο».
Τόνισε, ωστόσο, στον Σκάι, ότι ο κ. Μπουρλά θα έπρεπε να τοποθετηθεί για το το ζήτημα του εμβολιασμού των φτωχών χωρών. «Δε μπορούμε εμείς να είμαστε προστατευμένοι και σε κάποιες χώρες όχι».
Το ίδιο έχει ζητήσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Τέλος, ο κ. Τζανάκης επεσήμανε ότι «η επιστήμη θα δώσει κάποια στιγμή τη λύση, αρκεί τώρα να πάμε να εμβολιαστούμε και να τηρήσουμε τους κανόνες».
- Έντονη κριτική στη Βραζιλία για τον αποκλεισμό από τη Νορβηγία: «Συντριβή από τον Χάαλαντ – Μια παθητική Σελεσάο»
- Ο υπερτυφώνας Μπάβι προκαλεί «μεγάλες ζημιές» στο νησί Ρότα των ΗΠΑ
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442