Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Πρόστιμα ύψους 84.741 ευρώ για παραβίαση των μέτρων

Κοροναϊός: Πρόστιμα ύψους 84.741 ευρώ για παραβίαση των μέτρων

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν 67.926 ελέγχους χθές, Παρασκευή.

Πρόστιμα ύψους 84.741 ευρώ επιβλήθηκαν χθες, Παρασκευή 14 Μαΐου, κατά τη διάρκεια 67.926 ελέγχων που διενήργησαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εθνική  Αρχή Διαφάνειας, οι υπηρεσίες κατέγραψαν 292 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού χαρακτήρα και πέρα των προστίμων πραγματοποίησαν 3 συλλήψεις και επέβαλαν 15θημερη αναστολή λειτουργίας σε τρεις επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (53.241).

Οι κυριότερες παραβάσεις

Οι κυριότερες παραβάσεις ήταν:

  1. Μη χρήση μάσκας
  2. Μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
  3. Χρήση μουσικής και μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος
  4. Μη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων από άτομα κατά την είσοδό τους στη χώρα

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τρεις (3) συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας.
2. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη και επιβολή προστίμου 5.000€ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και αναπαραγωγή μουσικής, καθώς και σε επιβολή προστίμου 300€ σε 64 πελάτες (64×300€) και σε δυο εργαζόμενους (2×300€) για στέρηση βεβαίωσης μετακίνησης, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
3. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 2.000€ σε ιδιοκτήτη καφενείου με επιβολή 15νθημερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση τριών (3) καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο 300€ (3×300€), στην Περιφέρεια Κρήτης.
4. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 3.000€ σε δυο μεζεδοπωλεία (2×3.000€) με επιβολή 15νθημερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών εντός των καταστημάτων, στην Περιφέρεια Ηπείρου.
5. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 2.000€ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για αναπαραγωγή μουσικής, στην Περιφέρεια Αττικής.
6. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 1.000€ σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ για αναπαραγωγή μουσικής, στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
7. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη ατόμου και επιβολή προστίμου 5.000€ για παραβίαση καραντίνας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
8. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη ατόμου για παραβίαση καραντίνας, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
9. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 3.000€ σε καφετέρια για υπέρβαση ωραρίου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
10. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 1.000€ σε εστιατόριο για αναπαραγωγή μουσικής, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
11. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 5.000€ σε αλλοδαπό για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στη χώρα, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
12. Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.500€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
13. Η ΕΑΔ διενήργησε συνολικά πεντακόσιους εξήντα (560) ελέγχους σε δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε μια (1) μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στον Δήμο Χανίων Κρήτης, χωρίς να καταγραφούν παραβάσεις της νομοθεσίας περί εφαρμογής των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Επιχειρησιακός προγραμματισμός

Οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης, λαμβάνοντας υπόψη τη σταδιακή άρση του lockdown και αφορά την απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού, την κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις και τα μαγαζιά αλλά και τη μετάθεση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 00:30 το βράδυ.

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει αναθεωρηθεί βάσει των μέτρων που ισχύουν και αφορούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών της χώρας καθώς και τη λειτουργία του λιανεμπορίου υπό προϋποθέσεις.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024