
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δεν αναβάλλει τη διοργάνωση
O Γιοσίντε Σούγκα τόνισε ότι θα εφαρμοστούν αυστηρά πρωτόκολλα για τον κοροναϊό
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (14/5) ότι η διεξαγωγή «ασφαλών» Ολυμπιακών Αγώνων είναι δυνατή, εάν εφαρμοστούν αυστηρά προληπτικά μέτρα που θα κρατήσουν τους Ιάπωνες μακριά από το να έρχονται σε επαφή με όσους φτάνουν στη χώρα για τους Αγώνες.
Η δήλωση αυτή ακολούθησε την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε ακόμη τρεις νομαρχίες, οι οποίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία covid-19, λόγω της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων σε αυτές τις περιοχές.
Οι νομαρχίες Χοκάιντο, Οκαγιάμα και Χιροσίμα θα τεθούν από την Κυριακή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία έχει κηρυχθεί ήδη στην Οσάκα, το Τόκιο και άλλες τέσσερις νομαρχίες, ως τις 31 Μαΐου.
Επίσης, πολίτες που είναι αντίθετοι στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων κατέθεσαν αναφορά με το αίτημά τους για την ακύρωσή τους, την οποία έχουν υπογράψει διαδικτυακά περισσότεροι από 352.000 άνθρωποι.
Την αίτηση με τίτλο «Ακυρώστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για να προστατεύσετε τις ζωές μας» δημιούργησε στις αρχές Μαΐου ο δικηγόρος και πρώην υποψήφιος για τη θέση του κυβερνήτη του Τόκιο, Κένζι Ουτσουνομίγια.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι αναβλήθηκαν για ένα έτος λόγω της πανδημίας Covid-19, πρόκειται να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου και να ολοκληρωθούν στις 8 Αυγούστου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιατί οι εργαζόμενοι δεν αλλάζουν εύκολα εργοδότη;
- Με φυλάκιση οκτώ μηνών τιμωρήθηκε ο Τζόουνς της Παρτιζάν
- Πειραιάς: Νεκρή 25χρονη που έπεσε από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας
- Reuters: Σενάριο «τεχνικής βλάβης» για το ουκρανικό drone με τα εκρηκτικά στη Λευκάδα
- Μαύρη Πανώλη, η άλλη πλευρά: Μια σπάνια λίστα δείχνει ότι κάποιοι επέστρεψαν από τον «θάνατο»
- Ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Μπάγερν Μονάχου ο Νόιερ (pic)

