Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με κομμένη την ανάσα: Σε ποια πρωταθλήματα παίζεται ο τίτλος και σε ποια το Champions League

Με κομμένη την ανάσα: Σε ποια πρωταθλήματα παίζεται ο τίτλος και σε ποια το Champions League

Τελευταία αγωνιστικά Σαββατοκύριακα σε όλη την Ευρώπη. Λίγο πριν το φινάλε των πρωταθλημάτων. Λίγο πριν λήξει η σεζόν και μπούμε σε ρυθμούς EURO. Τι συμβαίνει στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα;

Τελευταία αγωνιστικά Σαββατοκύριακα σε όλη την Ευρώπη. Λίγο πριν το φινάλε των πρωταθλημάτων. Λίγο πριν λήξει η σεζόν και μπούμε σε ρυθμούς EURO. Τι συμβαίνει στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα;.

Που βρίσκεται το ενδιαφέρον όσον αφορά τον πρωταθλητή και που τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League της επόμενης σεζόν;

Πρωταθλητές έχουμε ήδη σε Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, όχι όμως σε Ισπανία και Γαλλία. Εκεί που Ατλέτικο και Λιλ αντίστοιχα είναι μια ανάσα για να σπάσουν τα… κατεστημένα.

Όσο για τις μάχες για το Champions League; ΧΑΜΟΣ. Παντού. Σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα οι καρδιές των ομάδων για μια θέση στα αστέρια θα χτυπούν μέχρι το φινάλε.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Premier League

Ο πρωταθλητής έχει βγει (Μάντσεστερ Σίτι), η μία ομάδα του Champions League επίσης (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), άρα το ενδιαφέρον πέφτει στις άλλες δύο θέσεις για τα… αστέρια. Η εντός έδρας ήττα της Τσέλσι από την Άρσεναλ και η σπουδαία νίκη της Λίβερπουλ με 4-2 στο Ολντ Τράφορντ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφεραν ακόμα μεγαλύτερο… μπλέξιμο για την πρώτη τετράδα και την έξοδο στο Champions League. Κι αν εξαιρέσουμε τη Μάντσεστερ που είναι σίγουρη, από κάτω της γίνεται… σκοτωμός.

Η τρίτη της βαθμολογίας, Λέστερ, στους 66. Η τέταρτη Τσέλσι στους 64. Και οι δύο με 36 αγώνες, άρα με δύο να τους απομένουν, το ένα εκ των οποίων είναι το μεταξύ τους την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο. Η 5η της βαμθμολογίας Λίβερπουλ στους 60 πλέον, αλλά σε 35 αγώνες, άρα για τα καλά μέσα στο κόλπο πια. Υπό προϋποθέσεις στη… μάχη παραμένει και η Γουέστ Χαμ που έχει 58 σε 35 αγώνες. Χρειάζεται, βέβαια, ένα… θαύμα αλλά μαθηματικά είναι μέσα στο παιχνίδι. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Τσέλσι ακόμα και αν μείνει εκτός τετράδας τελικά, θα έχει την ευκαιρία να παίξει στο Champions League της επόμενης σεζόν αν κατακτήσει το φετινό στον τελικό με τη Σίτι. Δίχως να χαθεί άλλη θέση για την Αγγλία (θα παίξουν πέντε).

Τα παιχνίδια τους μέχρι το τέλος (με αστερίσκο τα εκτός έδρας ματς):

  • Λέστερ: Τσέλσι*, Τότεναμ
  • Τσέλσι: Λέστερ, Άστον Βίλα*
  • Λίβερπουλ: Γουέστ Μπρομ*, Μπέρνλι*, Κρίσταλ Πάλας
  • Γουέστ Χαμ: Μπράιτον*, Γουέστ Μπρομ*, Σαουθάμπτον

La Liga

Μέχρι πριν από μία εβδομάδα η μάχη για τον τίτλο αφορούσε τέσσερις. Την Ατλέτικο, την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ, τη Σεβίλλη. Πλέον, μετά τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων αγωνιστικών, αφορά δύο. Τους Μαδριλένους. Η Ατλέτικο στους 80 βαθμούς, η Ρεάλ στους 78 με δύο αγωνιστικές να απομένουν. Η Μπαρτσελόνα μετά και το 3-3 με τη Λεβάντε έμεινε στους 76 και πια δεν μπορεί να ελπίζει πως θα βάλει δύο από κάτω της, για τη Σεβίλλη το όνειρο τελείωσε οριστικά.

Και οι τέσσερις θα λάβουν μέρος στο επόμενο Champions League, αλλά πρωταθλητής θα είναι ο ένας από τους δύο της Μαδρίτης. Και το ποιος μάλλον θα το μάθουμε την τελευταία αγωνιστική.

Τα παιχνίδια τους μέχρι το τέλος (με αστερίσκο τα εκτός έδρας ματς):

  • Ατλέτικο Μαδρίτης: Οσασούνα, Βαγιαδολίδ*
  • Ρεάλ Μαδρίτης: Μπιλμπάο*, Βιγιαρεάλ
  • Μπαρτσελόνα: Θέλτα, Εϊμπάρ*

Serie A

Η Ίντερ… καθάρισε με τρόπο εντυπωσιακό, είναι ήδη πρωταθλήτρια Ιταλίας, αλλά βλέπει να γίνεται πραγματικός χαμός από πίσω της. Με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τις τρεις υπόλοιπες θέσεις που οδηγούν στο Champions League και να βρίσκονται σε απόδοση το πολύ τριών βαθμών μεταξύ τους.

Δείτε τι… σκοτωμός γίνεται: Αταλάντα και Μίλαν στους 75. Νάπολι στους 73. Γιουβέντους στους 72. Και με ένα ντέρμπι… θάνατο την τελευταία αγωνιστική, το Αταλάντα – Μίλαν στο Μπέργκαμο. Που δεν αποκλείεται να κρίνει ακόμα και το ποιος από τους δύο θα πάρει τη θέση στο Champions League, αν και αυτή τη στιγμή και οι δύο βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση από Νάπολι και Γιουβέντους.

Τα παιχνίδια τους μέχρι το τέλος (με αστερίσκο τα εκτός έδρας ματς):

  • Αταλάντα: Τζένοα*, Μίλαν
  • Μίλαν: Κάλιαρι, Αταλάντα*
  • Νάπολι: Φιορεντίνα*, Βερόνα
  • Γιουβέντους: Ίντερ, Μπολόνια*

Bundesliga

Η μόνιμη πρωταθλήτρια Μπάγερν πήρε ακόμα μια κούπα, η Λειψία που της έβαλε… δύσκολα μέχρι ενός σημείου είναι μαθηματικά στο επόμενο Champions League, αλλά οι δύο επόμενες θέσεις που κλείνουν την τετράδα και το ραντεβού στ’ αστέρια έχουν τρεις μνηστήρες.

Τη Βόλφσμπουργκ με τους 60 βαθμούς που είναι στην τρίτη θέση. Τη Ντόρτμουντ με τους 58 που είναι στην τέταρτη. Και την Άιντραχτ με τους 57 που είναι στην πέμπτη. Σε μια μάχη που θα είναι ανοιχτή μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της σεζόν. Με επικίνδυνες εκτός έδρας αποστολές για Ντόρτμουντ (με τη Μάιντζ) και Βόλφσμπουργκ (με τη Λειψία) και με δύο αγωνιστικές ακόμα μέχρι το φινάλε.

Τα παιχνίδια τους μέχρι το τέλος (με αστερίσκο τα εκτός έδρας ματς):

  • Βόλφσμπουργκ: Λειψία*, Μάιντς
  • Ντόρτμουντ: Μάιντς*, Λεβερκούζεν
  • Άιντραχτ: Σάλκε*, Φράιμπουργκ

Ligue 1

Δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε στη Γαλλία και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε τρία διαφορετικά μέτωπα. Με τους φιλάθλους να κρατούν την ανάσα τους. Η Λιλ βρίσκεται μπροστά σε έναν άθλο, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με δύο στα δύο γίνεται πρωταθλήτρια. Στο συν τρία από την Παρί Σεν Ζερμέν που την… κυνηγά (79 έναντι 76), την ώρα που η Μονακό (74 β.) κυνηγά την Παρί για τη δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους και η Λιόν (73 β.) κυνηγά τη Μονακό για την τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Ποδοσφαιρικός… πόλεμος.

Η Λιλ έχει παιχνίδια απέναντι στις βαθμολογικά αδιάφορες Σεντ Ετιέν και Ανζέ και αγγίζει τον τίτλο, με την Παρί να οδεύει προς μία μεγάλη αποτυχία με την απώλεια του τίτλου.

Τα παιχνίδια τους μέχρι το τέλος (με αστερίσκο τα εκτός έδρας ματς):

  • Λιλ: Σεντ Ετιέν, Ανζέ*
  • Παρί: Ρεμς, Μπρεστ*
  • Μονακό: Ρεν, Λανς*
  • Λιόν: Νιμς, Νις

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024