Αγρίνιο: Θρήνος για τον οδηγό που σκοτώθηκε – Ήταν πατέρας τριών παιδιών
Στο πένθος βυθίστηκε το Αγρίνιο μετά τον τραγικό θάνατο του 34χρονου οδηγού αγώνων Dragster, Γεράσιμου Φιλιππάτου ο οποίος συμμετείχε στον συγκεκριμένο θεσμό με ένα από τα γρηγορότερα Nissan GT-R που κυκλοφορούν σε ολόκληρο τον κόσμο
Στο πένθος βυθίστηκε το Αγρίνιο μετά τον τραγικό θάνατο του 34χρονου οδηγού αγώνων Dragster, Γεράσιμου Φιλιππάτου ο οποίος συμμετείχε στον συγκεκριμένο θεσμό με ένα από τα γρηγορότερα Nissan GT-R που κυκλοφορούν σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο Γεράσιμος Φιλιππάτος ήταν πατέρας τριών παιδιών και καταγόταν από την Κεφαλονιά.
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου πρωταθληματικού αγώνα Dragster στο Αγρίνιο, όταν ο άτυχος οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο.
Σύμφωνα με παρευρισκομένους, ο αθλητής ξεκίνησε την προσπάθεια χρονομέτρησης με το αγωνιστικό του όχημα πολύ καλά, ωστόσο στα 300 περίπου μέτρα το όχημα του (εκείνη την ώρα στο κοντέρ είχε σχεδόν 270χλμ./ώρα) άρχισε να χάνει την πρόσφυση από τους πίσω τροχούς. Όλα έγιναν γρήγορα και ο Γεράσιμος Φιλιππάτος δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθώς σε κλάσματα του δευτερολέπτου το αυτοκίνητο βρέθηκε εκτός πίστας και μετά από αρκετές τούμπες, σταμάτησε η ξέφρενη πορεία του.
Πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο
Ο 34χρονος και παρά το γεγονός ότι στο αυτοκίνητό του τηρούσε όλα τα μέτρα ασφαλείας και ήταν δεμένος με ειδικές ζώνες, πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και βρήκε ακαριαίο θάνατο. Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, για τα αίτια που προκάλεσαν το τροχαίο δυστύχημα.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, για τα αίτια που προκάλεσαν το τροχαίο δυστύχημα, με θύμα έναν 34χρονο οδηγό, κατά τη διάρκεια αγώνων σε περιοχή του Αγρινίου.
Τι είναι οι αγώνες dragster
Το Dragster είναι αγώνες επιτάχυνσης από στάση σε μια ίσια διαδρομή με μήκος 402,336 μέτρα (1/4 του μιλίου). Οι αγώνες αυτοί είναι για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Οι πίστες των αγώνων dragster πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 1000 μέτρα, 400 για την επιτάχυνση και 600 μέτρα για να σταματούν τα οχήματα και επιπλέον χώμα για να επιβαρδύνεται το όχημα σε περίπτωση εξόδου.
Από τις καλύτερες πίστες του κόσμου μπορούν να θεωρηθούν η Pomona Raceway, το zMax Dragway ή και η Αγγλική Santa Pod Raceway. Στην Ελλάδα, η πλέον γνωστή πίστα είναι αυτή του Αεροδρομίου Πολυκάστρου, όπου πραγματοποιήθηκε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2012, όπως και η πίστα στο Τυμπάκι, αλλά και αυτή της Κωπαΐδας Θηβών.
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442