Μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις λαθρεμπορίου τσιγάρων ποευ έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη έφεραν στο φως η ΑΑΔΕ και το Tελωνείο Πειραιά.
Κατασχέθηκαν 35 κοντέινερ που περιείχαν 338 εκατομμύρια λαθραία τεμάχια τσιγάρων με τη συνολική αξία των δασμών να ανέρχεται σε 72 εκατ. ευρώ.
Εγκέφαλος του πολυεθνικού κυκλώματος είναι Σύρος και όπως δήλωσαν ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής και ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείου Πειραιά κ. Μουρτίδης το κύκλωμα μετέφερε τα λαθραία τσιγάρα από το Ντουμπάι με προορισμό τη Συρία, από όπου στην συνέχεια θα διοχετεύονταν σε αραβικές χώρες.
Τα λαθραία τσιγάρα έφθασαν με τα κοντέινερ στον Πειραιά με τα φορτωτικά έγγραφα να δηλώνουν ότι περιείχαν είδη και παρασκευάσματα διατροφής.
Η έρευνα ξεκίνησε από το Φεβρουάριο όταν έφτασε στις τελωνειακές αρχές η πληροφορία για 4 ύποπτα κοντέινερ από το Ντουμπάι και τα οποία δεσμεύτηκαν.
Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες αποστολές με διαφορετικό παραλήπτη, οι οποίες όμως είχαν το ίδιο τηλέφωνο και ίδια διεύθυνση.
Οι ελληνικές τελωνειακές αρχές συνεργάστηκαν με ευρωπαϊκές αρχές καθώς ο Σύρος αναζητείται και ελέγχεται και από άλλες χώρες.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).