Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Δραγασάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει προαπαιτούμενα όπως το μνημόνιο

Δραγασάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει προαπαιτούμενα όπως το μνημόνιο

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης έχει δεσμεύσεις σημειώνοντας ότι «ακόμα και αν δεν το λέμε μνημόνιο, το σχέδιο έχει προαπαιτούμενα». Ωστόσο ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τους γενικούς στόχους

Την πρόταση για τη δημιουργία ενός διακομματικού παρατηρητηρίου για την καλύτερη εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης κατέθεσε ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Δεσμευτικές οι αποφάσεις του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης έχει δεσμεύσεις σημειώνοντας ότι «ακόμα και αν δεν το λέμε μνημόνιο, το σχέδιο έχει προαπαιτούμενα».

«Το σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης υπερβαίνει τον χρόνο ζωής της κυβέρνησης και αυτό δημιουργεί θέμα για το πώς λαμβάνονται αυτές οι δεσμευτικές για τη συνέχεια αποφάσεις», σχολίασε ο κ. Δραγασάκης, συνομιλώντας με τον Αρχισυντάκτη της εφημερίδας το «Βήμα» Ζώη Τσώλη.

«Ακόμα κι αν δεν το λέμε μνημόνιο, το σχέδιο έχει προαπαιτούμενα», σημείωσε κάνοντας λόγο για έλλειμμα διαλόγου κατά την κατάρτιση του σχεδίου.

Συμφωνεί με τους γενικούς στόχους

Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τους γενικούς στόχους όπως η ανθεκτικότητα και το περιβάλλον αλλά άσκησε κριτική στο γεγονός ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα άθροισμα έργων και όχι έναν συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε συνοπτικά τις προϋποθέσεις επιτυχίας που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές θα παρουσιαστούν και σε σχετική εκδήλωση σε λίγες ημέρες. Μίλησε για την ανάγκη έστω και εκ των υστέρων από κοινού σχεδιασμό όλων των πόρων (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κ.ά.) ώστε να εξασφαλιστεί ότι έχουν κοινούς στόχους.

Προωθητικές μεταρρυθμίσεις

Αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη στόχων και κριτηρίων για τον τρόπο που θα διαχειριστούν οι τράπεζες τα χρήματα. Να αποσαφηνιστεί δηλαδή αν υπάρχει βούληση να ενισχυθούν οι μικρές επιχειρήσεις ή η περιφέρεια ή κάποιος τομέας παραπάνω κτλ.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη οι μεταρρυθμίσεις να είναι πράγματι προωθητικές και όχι «ότι ξέμεινε από τα Μνημόνια» και να αφορούν και σε τομείς που τώρα μένουν εκτός όπως ο πολιτισμός ή η εστίαση. «Το σχέδιο είναι καλό αλλά σχεδιάστηκε με αντίληψη βόρειων χωρών και αυτό φαίνεται από τις ελλείψεις του», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης ζήτησε να υπάρξει ένα παρατηρητήριο σε μορφή διακομματικής επιτροπής που θα συγκεντρώνει τα προβλήματα ή όσα δεν λειτουργούν στην πορεία και θα προσπαθεί να βρίσκει λύσεις για την καλύτερη εφαρμογή του σχεδίου.

inSports

H συγκλονιστική ταινία της UEFA για τον τελικό του Conference League και την ιστορική επιτυχία του Ολυμπιακού

Η ανυπομονησία για τον μεγάλο τελικό του Europa Conference League, οι αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, το ξέσπασμα στο γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024