Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Γλυκόπικρο» ξεκίνημα για το καρπούζι

«Γλυκόπικρο» ξεκίνημα για το καρπούζι

Στα 50 λεπτά το θερμοκηπιακό καρπούζι στον παραγωγό, το Σάββατο 15 μήνα οι πρώτες κοπές πρώιμου υπαίθριου.

Με μειωμένη παραγωγή, αυξημένη τιμή και άριστη ποιότητα ξεκίνησε η συγκομιδή θερμοκηπιακού καρπουζιού στα Φιλιατρά και στην Ηλεία. Η τιμή παραγωγού αυτή την περίοδο αγγίζει τα 50 λεπτά/κιλό με την ζήτηση από την εγχώρια και ξένες αγορές να είναι αυξημένη.

Στα Φιλιατρά οι κοπές θερμοκηπιακού βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ από το Σάββατο 15 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή του υπαίθριου στις πρώιμες περιοχές.

«Όλες οι αγορές αυτή την περίοδο ζητάνε καρπούζια», λέει στο agro – in ο καρπουζοπαραγωγός από τα Φιλιατρά Κώστας Μαλάμος, επισημαίνοντας ότι φέτος ο όγκος της παραγωγής είναι μειωμένος και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ζήτησης.

Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα, όπως μας εξηγεί, λόγω αυτής της ζήτησης η τιμή για τον παραγωγό αυξήθηκε στα 50 λεπτά/κιλό, ενώ μία βδομάδα πριν η τιμή έφτανε τα 40 λεπτά/κιλό λόγω αυξημένης προσφοράς και περιορισμένης ζήτησης.

Ηλεία: Ζημιές από τους παγετούς

Εδώ και 10 ημέρες ξεκίνησε η συγκομιδή των θερμοκηπιακών στην Ηλεία με την τιμή στα 50 λεπτά το κιλό. Όμως, οι παγετοί του Απρίλη προκάλεσαν ζημιές στην παραγωγή και τα υπαίθρια σκεπαστά τα «έκαψε» ο καιρός με αποτέλεσμα η παραγωγή να καθυστερήσει κατά 20 ημέρες περίπου.

«Οι καιρικές συνθήκες του Απριλίου άφησε πίσω τα υπαίθρια καρπούζια. Τα έκαψε ο καιρός. Για να τα επαναφέρουμε όμως, αυτά τα καμένα καρπούζια, θέλει πολλές ώρες εργασία και χρήμα», λέει στο agro – in ο Αχιλλέας Διονυσόπουλος, καρπουζοπαραγωγός από την Αμαλιάδα, ο οποίος εκτιμά ότι οι ζημιές που αφήνουν φέτος πίσω οι δύσκολες καιρικές συνθήκες φτάνουν το 50% της παραγωγής.

«Όσο δεν υπάρχει παραγωγή η τιμή είναι πάντα υψηλή, όπως τώρα. Τέλος Μαΐου με αρχές Ιούνη, μπαίνοντας στην κυρίως παραγωγή, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το πού θα φτάσει η τιμή», τονίζει ο Αχιλλέας Διονυσόπουλος, αναφέροντας ότι πέρσι αντίστοιχα τον Ιούνη η τιμή από τα 30 ευρώ/κιλό κατρακύλησε στα 5 λεπτά το κιλό.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024