Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Ανεξάρτητη έρευνα για την κρατική διαχείριση της πανδημίας

Βρετανία: Ανεξάρτητη έρευνα για την κρατική διαχείριση της πανδημίας

Όπως ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον η έρευνα από ανεξάρτητη αρχή θα γίνει την άνοιξη του 2022.

Ο Μπόρις Τζόνσον δέχεται εδώ και αρκετό καιρό πιέσεις να ανακοινώσει έρευνα για την διαχείριση της πανδημίας, καθώς η πολιτική που έχει ακολουθήσει έχει γίνει πολύ συχνά αντικείμενο σκληρής κριτικής.

Από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, ανακοίνωσε την διεξαγωγή ανεξάρτητης δημόσιας έρευνας την οποία και προσδιόρισε για την άνοιξη του 2022.

Όπως είπε η έρευνα θα γίνει από ανεξάρτητη αρχή με ένορκες καταθέσεις από όλους τους πρωταγωνιστές και με πλήρη πρόσβαση στα κυβερνητικά έγγραφα, θέτοντας τις ενέργειες της πολιτείας «κάτω από το μικροσκόπιο».

Η κριτική που έχει δεχτεί η βρετανική κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα έντονη καθώς με την επίσημη καταμέτρηση πάνω από 127 χιλιάδες επιβεβαιωμένοι φορείς του κοροναϊού στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση, ενώ με βάση τα πιστοποιητικά θανάτου στον κοροναϊό αποδίδονται πάνω από 150 χιλιάδες θάνατοι.

«Εν μέσω τέτοιας τραγωδίας το κράτος έχει υποχρέωση να εξετάσει τις ενέργειές του όσο ενδελεχώς και όσο ειλικρινώς είναι δυνατό», καθώς και «να διδαχθεί κάθε μάθημα για το μέλλον», είπε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση Τζόνσον έχει κατηγορηθεί για ολιγωρίες, καθυστερήσεις και λάθη στο χειρισμό κυρίως της πρώτης φάσης της πανδημίας, από τις ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά ατομικής προστασίας στην πρώτη γραμμή του συστήματος υγείας, έως τη μεταφορά ηλικιωμένων ασθενών από νοσοκομεία σε οίκους ευγηρίας χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η προστασία των υπολοίπων τροφίμων.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024