Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ayla Golfclub: Ένα resort - όαση στην έρημο της Ιορδανίας

Ayla Golfclub: Ένα resort – όαση στην έρημο της Ιορδανίας

Το Ayla Golfclub εμπνέεται από τους φυσικούς αμμόλοφους και τα υπέροχα βουνά της Ιορδανικής ερήμου, καθώς και από την αρχιτεκτονική κληρονομιά των αρχαίων Βεδουίνων

Το Ayla Golfclub εμπνέεται από τους φυσικούς αμμόλοφους και τα υπέροχα βουνά της Ιορδανικής ερήμου, καθώς και από την αρχιτεκτονική κληρονομιά των αρχαίων Βεδουίνων.

Ο καινοτόμος και οργανικός σχεδιασμός του κτηρίου αποτελεί τον εμβληματικό πυρήνα της ανάπτυξης ενός θέρετρου πολλαπλής  χρήσης του Ayla Oasis στην πόλη Άκαμπα.

Το τεράστιο κτίριο 13.000 τετραγωνικών ποδιών αποτελεί μέρος της πρώτης φάσης ανάπτυξης 17 τετραγωνικών μιλίων που βρίσκεται υπό κατασκευή στην Άκαμπα της Ιορδανίας. Η ανάπτυξη περιλαμβάνει διαμερίσματα κατοικιών, ξενοδοχείων και εμπορικών χώρων, όλα επικεντρωμένα σε ένα γήπεδο γκολφ που σχεδιάστηκε από τον Greg Norman. Το Clubhouse διαθέτει καταστήματα λιανικής, εστιατόριο, lounge, αίθουσα δεξιώσεων, σπα και χώρους ευεξίας.

Η ξεχωριστή αρχιτεκτονική μορφή του Ayla Golf Academy δημιουργεί μια μοναδική σχέση με τη φύση, καταγράφοντας τη στοιχειώδη, ζωντανή ομορφιά του ερημικού τοπίου.

Ένα τεράστιο κέλυφος από σκυρόδεμα τυλίγεται πάνω από τις περιοχές του συγκροτήματος, καλύπτοντας τους εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους κάθε όγκου κάτω από μια συνεχή επιφάνεια που μοιάζει να αναδύεται από την άμμο.

Η κατασκευή του έργου είναι το αποτέλεσμα ενός προγράμματος ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ του ευρωπαϊκού γραφείου Oppenheim Architecture και του τοπικού εργατικού δυναμικού. Στις πρώτες φάσεις διδάσκονταν τεχνικές απόχυσης σκυροδέματος στους εργαζόμενους έτσι ώστε να μπορούν να αναλάβουν την ιδιοκτησία της κατασκευής και να αποκτήσουν εξειδικευμένες δεξιότητες. Ένας ντόπιος τεχνίτης βοήθησε επίσης στη διαμόρφωση του κτιρίου εφαρμόζοντας μια παραδοσιακή τεχνική χρωματισμού στις εσωτερικές επιφάνειες, προσφέροντας μια «ωμή», μη διακοσμημένη εμφάνιση που παραμένει πιστή στο περιβάλλον και την έμπνευσή του.

Sports in

Σόου Ντόντσιτς και Γουεμπανιαμά, «buzzer» Ίρβινγκ και Αντεμπάγιο, ρεκόρ Χάρντεν και Χάουζερ

Χωρίς τον δύο φορές MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο μηριαίο, το Μιλγουόκι νίκησε με 140-129 τους Σανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024