Το Ayla Golfclub εμπνέεται από τους φυσικούς αμμόλοφους και τα υπέροχα βουνά της Ιορδανικής ερήμου, καθώς και από την αρχιτεκτονική κληρονομιά των αρχαίων Βεδουίνων.

Ο καινοτόμος και οργανικός σχεδιασμός του κτηρίου αποτελεί τον εμβληματικό πυρήνα της ανάπτυξης ενός θέρετρου πολλαπλής  χρήσης του Ayla Oasis στην πόλη Άκαμπα.

Το τεράστιο κτίριο 13.000 τετραγωνικών ποδιών αποτελεί μέρος της πρώτης φάσης ανάπτυξης 17 τετραγωνικών μιλίων που βρίσκεται υπό κατασκευή στην Άκαμπα της Ιορδανίας. Η ανάπτυξη περιλαμβάνει διαμερίσματα κατοικιών, ξενοδοχείων και εμπορικών χώρων, όλα επικεντρωμένα σε ένα γήπεδο γκολφ που σχεδιάστηκε από τον Greg Norman. Το Clubhouse διαθέτει καταστήματα λιανικής, εστιατόριο, lounge, αίθουσα δεξιώσεων, σπα και χώρους ευεξίας.

Η ξεχωριστή αρχιτεκτονική μορφή του Ayla Golf Academy δημιουργεί μια μοναδική σχέση με τη φύση, καταγράφοντας τη στοιχειώδη, ζωντανή ομορφιά του ερημικού τοπίου.

Ένα τεράστιο κέλυφος από σκυρόδεμα τυλίγεται πάνω από τις περιοχές του συγκροτήματος, καλύπτοντας τους εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους κάθε όγκου κάτω από μια συνεχή επιφάνεια που μοιάζει να αναδύεται από την άμμο.

Η κατασκευή του έργου είναι το αποτέλεσμα ενός προγράμματος ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ του ευρωπαϊκού γραφείου Oppenheim Architecture και του τοπικού εργατικού δυναμικού. Στις πρώτες φάσεις διδάσκονταν τεχνικές απόχυσης σκυροδέματος στους εργαζόμενους έτσι ώστε να μπορούν να αναλάβουν την ιδιοκτησία της κατασκευής και να αποκτήσουν εξειδικευμένες δεξιότητες. Ένας ντόπιος τεχνίτης βοήθησε επίσης στη διαμόρφωση του κτιρίου εφαρμόζοντας μια παραδοσιακή τεχνική χρωματισμού στις εσωτερικές επιφάνειες, προσφέροντας μια «ωμή», μη διακοσμημένη εμφάνιση που παραμένει πιστή στο περιβάλλον και την έμπνευσή του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο