Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για να παραλάβουν γονείς κι εκπαιδευτικοί τα self test της εβδομάδας. Ωστόσο, συνεχίζονται τα προβλήματα με τα self test, καθώς ένα θετικό αποτέλεσμα πρέπει να διασταυρωθεί με ράπιντ ή μοριακό τεστ.
Τις περιπέτειές τους περιγράφουν πολίτες που τα self test βγαίνουν θετικά και στη συνέχεια αναγκάζονται να επαναλάβουν τον έλεγχο με μοριακό ή ράπιντ τεστ που βγαίνει αρνητικό.
Η έλλειψη τεστ που παρατηρείται σε δημόσιες δομές, οδηγεί αρκετούς να πληρώνουν για το δεύτερο ή τρίτο τεστ, προκειμένου να διασταυρώσουν το αποτέλεσμα.
Σχετικά με τα μοριακά τεστ από ιδιωτική κλινική, ξεκαθαρίζεται ότι είναι καθόλα νόμιμο ένας μαθητής ή εκπαιδευτικός να κάνει μοριακό τεστ ιδιωτικά, εφόσον καλύπτεται από τα έξοδα του ίδιου του γονέα ή του εκπαιδευτικού.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).