Οι Σεϋχέλλες αποτελούν την πιο καλά εμβολιασμένη χώρα στον κόσμο, καθώς 62,2% του πληθυσμού της νησιωτικής χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Στη χώρα χορηγείται είτε με το κινεζικό εμβόλιο Sinopharm είτε με το εμβόλιο Covishield, ένα εμβόλιο που κατασκευάστηκε στην Ινδία με άδεια από την AstraZeneca.

Ωστόσο, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα νέους περιορισμούς καθώς κατέγραψε αύξηση κρουσμάτων, με τον αριθμό των ενεργών περιπτώσεων να έχει υπερδιπλασιαστεί από την περασμένη εβδομάδα σε 2.486 άτομα, όπως δήλωσε το υπουργείο Υγείας στις 10 Μαΐου.

Από τις ενεργές περιπτώσεις, το 37% είχε λάβει και τις δύο δόσεις τους εμβολίου.

Ο πρόεδρος της χώρας, Γουέιβελ Ραμκάλαουαν, επέμεινε σήμερα ότι η χώρα του είναι ασφαλής για τους τουρίστες, παρόλο που τα κρούσματα σημειώνουν αύξηση.

Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Ραμκάλαουαν δήλωσε ότι ενώ μερικοί πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες έχουν προσβληθεί από τον ιό, κανένας από αυτούς δεν έχει χάσει τη ζωή του.

«Μέχρι σήμερα, οι Σεϋχέλλες δεν έχουν καταγράψει καμία περίπτωση θνησιμότητας ατόμων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως», είπε. «Αυτό μας έδειξε την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού», τόνισε.

«Έχουμε δει, για παράδειγμα, μια κατάσταση στο σπίτι των ηλικιωμένων όπου μολύνθηκαν ασθενείς που είχαν λάβει μόνο μία δόση Covishield», είπε. «Δεν χάθηκαν ζωές και οι ασθενείς έχουν αναρρώσει. αυτή είναι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου», συνέχισε ο πρόεδρος της χώρας αναφερόμενος στα περιστατικά μολύνσεων ατόμων που είχαν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τον Ραμκάλαουαν, το Sinopharm δόθηκε σε πολίτες κάτω των 60 ετών, ενώ το Covishield δόθηκε σε άτομα άνω των 60 ετών.

Από αυτούς που νοσηλεύτηκαν, το 80% δεν εμβολιάστηκε, είπε.

«Το Sinopharm και το Covishield της AstraZeneca έχουν υπηρετήσει πολύ καλά τον πληθυσμό μας», συνέχισε.

Να σημειωθεί ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι η αποτυχία το εμβολιασμού δεν μπορεί να προσδιοριστεί χωρίς λεπτομερή αξιολόγηση, προσθέτοντας ότι εργάζεται για την αξιολόγηση της κατάστασης.

«Δημιουργήσαμε το χώρο για τους τουρίστες να έρθουν και να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς τον κίνδυνο να μολυνθούν. Έτσι οι Σεϋχέλλες παραμένουν ασφαλείς », είπε. «Άρα το μήνυμά μου προς τον κόσμο, είναι να μην αφήνεις την κατάσταση να σε ανησυχεί».

Και ο τουρισμός;

Οι Σεϋχέλλες είχαν δώσει ιδιαίτερη σημασία στον εμβολιασμό του πληθυσμού της ο οποίος υπολογίζεται στους κάτω από 100.000 άτομα, χορηγώντας πρώτα τη δωρεά που είχε από το Sinopharm της Κίνας και στη συνέχεια το Covishield. Έτσι θα μπορούσε να ξανανοίξει στους τουρίστες που είναι οι ψυχή της οικονομίας της.

Ενώ οι αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο, ο πρώτος πλήρης μήνας μετά το άνοιγμα, ήταν 62% κάτω από τον ίδιο μήνα του 2019, μόνο 22 επισκέπτες έφτασαν τον Απρίλιο του περασμένου έτους, όταν είχαν τεθεί σε ισχύ οι περιορισμοί για τον περιορισμό του κοροναϊού. Η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε 13% το 2020 και τον Ιανουάριο η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αντιμετώπισε έλλειμμα εσόδων που προκλήθηκε από την πανδημία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο