Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκάγκα: Λιγότερα τα κρούσματα κοροναϊού στα νοσοκομεία - Νέο κύμα εάν δεν τηρήσουμε τα μέτρα

Γκάγκα: Λιγότερα τα κρούσματα κοροναϊού στα νοσοκομεία – Νέο κύμα εάν δεν τηρήσουμε τα μέτρα

Για να είμαστε πλήρως καλυμμένοι πρέπει να γίνουν και οι δύο δόσεις του εμβολίου ανέφερε η Μίνα Γκάγκα.

Για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας και τα επιδημιολογικά δεδομένα μίλησε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, αυτή την στιγμή φαίνεται να πηγαίνουμε λίγο καλύτερα σημειώνοντας πως «έχουμε λιγότερα κρούσματα και κενά κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας».

Η κυρία Γκάγκα σημείωσε πάντως πως «εξακολουθούμε να έχουμε εισαγωγές, ενώ κάποια άτομα χρειάζονται περισσότερη αγωγή ή και να διασωληνωθούν».

Στην συνέχεια μίλησε για το κατά πόσο υπάρχουν περιστατικά εμβολιασμένων τα οποία χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Όπως είπε, «γενικά έχουμε ασθενείς που έχουν κάνει την πρώτη δόση και τα συμπτώματα τους άρχισαν πριν ή εκδηλώθηκαν κατά την διάρκεια αυτής αλλά μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο που έχουμε περίπου 5.000 εισαγωγές είχαμε μόνο 2 περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν εμβολιασθεί και χρειάσθηκε να νοσηλευτούν, όμως ήταν και οι δύο με πολλά προβλήματα και όχι πολύ καλό ανοσολογικό υπόβαθρο που σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό. Κατά τα άλλα έχουμε πάψει να βλέπουμε εμβολιασμένους στο νοσοκομείο και είναι πολύ σημαντικό».

Η ίδια επεσήμανε πως για να είμαστε πλήρως καλυμμένοι πρέπει να γίνουν και οι 2 δόσεις του εμβολίου. Για το φάρμακο του Ισραήλ ανέφερε πως είναι ένα αντιφλεγμονώδες που φαίνεται να λειτουργεί και έχει γίνει η πρώτη μελέτη φάσης 1.

Σχετικά με την άρση των περιορισμών υπογράμμισε πως αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα η μετακίνηση μπορεί να πυροδοτήσει νέο κύμα και γι αυτό πρέπει να προσέχουμε.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024