Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Το τηλεφώνημα του Μπόλονι, ο Ντρεοσί, ο Λε Γκεν και η επόμενη μέρα

Παναθηναϊκός: Το τηλεφώνημα του Μπόλονι, ο Ντρεοσί, ο Λε Γκεν και η επόμενη μέρα

Η ήττα από την ΑΕΚ τελείωσε πρόωρα τα Play Off για τον Παναθηναϊκό. Πλέον, ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του πρέπει να συνθέσουν τα κομμάτια του πράσινου παζλ για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν.

Ουσιαστικά, η σεζόν 2020-21 ολοκληρώθηκε για τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Διαδικαστικά, υπάρχουν άλλα δύο παιχνίδια, με τον Άρη την Τετάρτη στο «Βικελίδης» και με τον Ολυμπιακό την Κυριακή στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ωστόσο, πλέον δεν υφίστανται στόχοι από τη στιγμή που χάθηκε μαθητικά η πιθανότητα συμμετοχής στα προκριματικά του Conference League.

Αυτό σημαίνει από σήμερα (10/5), ο Γιάννης Αλαφούζος και η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα θέσουν σε κίνηση τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν. Με πρώτες και πιο σοβαρές εκκρεμότητες τη συνεργασία της ΠΑΕ με τον Πιέρ Ντρεοσί και με τον Λάζλο Μπόλονι.

Γιατί ο Λάζλο Μπόλονι περιμένει τηλεφώνημα για να μάθει αν θα παραμείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού ή εάν θα μαζέψει την οικοσκευή του για να ταξιδέψει, μετά από λίγους μήνες παραμονής στην Αθήνα. Σίγουρα αυτή η κλήση δεν ήταν αυτή που δέχτηκε ο Ρουμάνος στο 21′ του αθηναϊκού ντέρμπι, με την κάμερα της τηλεοπτικής μετάδοσης να τον καταγράφει και αυτομάτως, το στιγμιότυπο να μετατρέπεται σε viral.

Με ποιον μιλούσε εκείνη τη στιγμή ο Μπόλονι το ξέρει ο ίδιος και ο συνομιλητής του. Αλλά δεν ήταν κάποιος από τους συνεργάτες, όπως θα σκέφτηκαν αρκετοί, ο οποίος ήταν ακροβολισμένος κάπου στις εξέδρες και παρακολουθούσε το παιχνίδι από άλλη οπτική γωνία και έστελνε ηχητικά ή τηλεφώνησε στον 68χρονο τεχνικό.

Το ξεκαθάρισμα με τον Μπόλονι

Ο Λάζλο Μπόλονι έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Με τις δηλώσεις του μετά την ήττα από την ΑΕΚ, έδειξε ότι σκέφτεται τον εαυτό του με την πράσινη φόρμα και την επόμενη σεζόν. «Είναι πράγματα που θέλουμε να λάβουμε υπόψη για τη νέα αγωνιστική περίοδο» δήλωσε ο Ρουμάνος με νόημα μετά το αθηναϊκό ντέρμπι.

Ασφαλώς, ο Μπόλονι αντιλαμβάνεται πλήρως το κλίμα που έχει διαμορφωθεί για το πρόσωπο του στον κόσμο. Αλλά εκείνος θεωρεί πως οι στόχοι που έθεσε στον Γιάννη Αλαφούζο όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, έχουν εκπληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό. Για αυτό ο 68χρονος τεχνικός πιστεύει ότι δικαιούται να δουλέψει από το καλοκαίρι, με ένα ρόστερ στα μέτρα του και να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα έχει τις αρχές του.

Επιπροσθέτως, μέχρι τώρα ο Αλαφούζος δεν έχει ζητήσει από τον Μπόλονι να διακόψουν τη συνεργασία τους. Αντίθετα, έχουν τακτική επικοινωνία και έχουν συζητήσει θέματα που άπτονται της σεζόν 2021-22. Ωστόσο, είναι τέτοια η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δύσκολα θα την αγνοήσει ο Αλαφούζος και το «διαζύγιο» με τον Μπόλονι είναι το επικρατέστερο ενδεχόμενο. Αλλά οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν μετά τον Ολυμπιακό.

Ο Ντρεοσί μένει… ελεύθερος

Η άλλη εκκρεμότητα αφορά τον Πιέρ Ντρεοσί. Καταρχάς, ο Γάλλος παράγοντας είχε υπογράψει συμβόλαιο έξι μηνών και για να συνεχίσει ως γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, πρέπει να ανανεώσει. Ακόμα ο Ντρεοσί δεν έχει κληθεί για ανανέωση, αλλά τουλάχιστον μέχρι πρότινος η πρόθεση του Αλαφούζου είναι να τον διατηρήσει στο πόστο του, γιατί είναι ικανοποιημένος από τη δουλειά του.

Ο Ντρεοσί έφερε τρεις παίκτες με χαμηλό κόστος και συμβάσεις μικρής χρονικής διάρκειας, οι οποίοι έδειξαν ότι έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να βοηθήσουν. Ασχέτως αν με την κατάρρευση στα Play Off, οι τελικές εντυπώσεις είναι αρνητικές για όλους. Στην τελική σχέση ποιότητας-τιμής, το πρόσημο του Ντρεοσί κρίνεται θετικό και ο Αλαφούζος το αναγνωρίζει.

Σαφώς, έχουν θιχτεί ζητήματα στα οποία ο Αλαφούζος και το περιβάλλον του θα περίμεναν περισσότερα από τον 62χρονο παράγοντα. Όπως η σύσταση τμήματος σκάουτινγκ ή μεγαλύτερη παρεμβατικότητα στην καθημερινότητα της ομάδας στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Αλλά αφενός οι χρόνιες δομικές αδυναμίες του «πράσινου» οργανισμού δεν διορθώνονται σε λίγους μήνες από ένα στέλεχος και αφετέρου, ουδέποτε ο Ντρεοσί είχε το ρόλο του… μπαμπούλα στις ομάδες που εργάστηκε.

Συνεπώς, ο Αλαφούζος αναμένεται να έχει μία πολύωρη συζήτηση με τον Ντρεοσί για το μέλλον της συνεργασίας τους, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την επόμενη εβδομάδα. Εκεί θα συναποφασίσουν εάν συνεχίσουν μαζί ή αν ο Γάλλος θα επιστρέψει στο Παρίσι, μετά το σύντομο πέρασμα του από την Αθήνα. Αλλά η διάθεση του Αλαφούζου είναι προτείνει στον Ντρεοσί να μείνει στον Παναθηναϊκό.

Η δυσκολία για τον επόμενο κόουτς

Στο σενάριο που ο Ντρεοσί θα συνεχίσει ως γενικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, τότε θα επιφορτιστεί και με την πρόσληψη του νέου προπονητή. Μπορεί το μέλλον του Ντρεοσί να μην έχει ξεκαθαρίσει, αλλά ο ίδιος ως έμπειρος επαγγελματίας έχει προβεί στην προεργασία του και έχει μία ατζέντα με συγκεκριμένα ονόματα (τη δημιούργησε στην πορεία του στον παραγοντικό χώρο στην πατρίδα του), στους οποίους θα απευθυνθεί.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αποσαφηνιστεί πως η διάθεση του Αλαφούζου είναι να προσλάβει έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας. Δεν επιθυμεί να ρισκάρει ξανά με… πειράματα τύπου Πογιάτος και προτιμά έναν coach με βιογραφικό και εμπειρία, που θα μειώσει το ρίσκο της αποτυχίας. Από την άλλη, τεχνικοί οι οποίοι βρίσκονται στο απόγειο τους, είναι δύσκολο να προτιμήσουν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν θα παίξει στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν και προέρχεται από τη χειρότερη πενταετία της σύγχρονης ιστορίας τους. Το μπάτζετ δεν αρκεί, ενώ λείπει και ένα ολοκληρωμένο ποδοσφαιρικό πλάνο που θα πείσει.

Το όνομα του Πολ Λε Γκεν

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στη short–list που έχει ο Ντρεοσί συμπεριλαμβάνεται ο Πολ Λε Γκεν. Ο 57χρονος Γάλλος προπονητής είναι μία από τις διαχρονικές αδυναμίες του Ντρεοσί και προσπάθησε να συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν. Ο Ντρεοσί έχει εξαιρετική άποψη για τον Λε Γκεν και θεωρεί πως έχει το προφίλ που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για την επόμενη μέρα.

Ο Λε Γκεν είναι ένας προπονητής με μεγάλες επιτυχίες στο Σαμπιονά την πρώτη δεκαετία του 2000, με τίτλους κυρίως στη Λυών αλλά και στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά έπειτα επέλεξε να γεμίσει τον τραπεζικό λογαριασμό του και δούλεψε στις Εθνικές ομάδες του Καμερούν και του Ομάν, πέρασε ως τεχνικός διευθυντής στην ομοσπονδία της Νιγηρίας, για μερικούς μήνες ανέλαβε την τουρκική Μπουρασπόρ και επέστρεψε το 2019 στη Γαλλία και στη Ligue 2, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα στη Χάβρη. Το συμβόλαιο του Λε Γκεν λήγει τον Ιούνιο και επειδή θέλει να επανέρθει σε υψηλό επίπεδο, το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού θα τον δελέαζε…

Ο Ντρεοσί θα είχε ως πρώτες επιλογές τον Κλοντ Πιέλ και τον Φρεντερίκ Αντονέτι, αλλά αμφότεροι δουλεύουν με σχετική επιτυχία στη Ligue 1 και φαντάζει απίθανο να φύγουν τον Ιούνιο. Ο Αντονέτι είναι στη Μετζ και ο Πιέλ στη Σεντ Ετιέν. Στη λίστα υπάρχουν μερικά ονόματα ακόμα, αλλά πρωτίστως πρέπει να πάρει την εντολή ο Ντρεοσί για να αρχίσει την αναζήτηση.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024