Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Γιαννίκης και Αναστασίου οι λύσεις από Ελλάδα - Λε Γκεν θέλει ο Ντρεοσί

Παναθηναϊκός: Γιαννίκης και Αναστασίου οι λύσεις από Ελλάδα – Λε Γκεν θέλει ο Ντρεοσί

Τα δεδομένα για την επόμενη μέρα στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το οριστικό τέλος με τον Λάζλο Μπόλονι. Πολλά θα κριθούν από το μέλλον του Ντρεοσί.

Ο Λάζλο Μπόλονι τελείωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, με το χθεσινό αποτέλεσμα κόντρα την ΑΕΚ να επισπεύδει τις διαδικασίες. Ο Ρουμάνος έχασε και τον τελευταίο στόχο και από τη στιγμή που τα δεδομένα διαμορφώθηκαν με αυτόν τον τρόπο, η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Ποια δεδομένα;

1. Η Ευρώπη που… πέταξε δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

2. Οι έντονες αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών χθες στη Λεωφόρο και το γεγονός πως έφεραν το αυτοκίνητο του Μπόλονι μέχρι έξω από τα αποδυτήρια προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα… παρατράγουδα.

Με αυτές τις συνθήκες, ο Ρουμάνος δεν μπορούσε να παραμείνει στον Παναθηναϊκό για ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι, αυτό με τον Ολυμπιακό, άρα το αρχικό πλάνο που έλεγε πως θα φύγει την επομένη του τέλους των playoffs δεν μπορούσε να σταθεί πια. Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος θα είναι υπηρεσιακός απέναντι σε Άρη (την Τετάρτη) και Ολυμπιακό (την Κυριακή), όπως ήταν και κόντρα στον ΟΦΗ στη μετάβαση από τον Πογιάτος στον Μπόλονι.

Και τώρα; Τώρα επίσημα ο Παναθηναϊκός τρέχει την επόμενή του μέρα. Και την αναζήτηση του νέου προπονητή, ο οποίος θα είναι ο τέταρτος σε διάστημα 10 μηνών. Ο Δώνης μέχρι το Ιούλιο, ο Πογιάτος το διάστημα Αύγουστος – Οκτώβριος, ο Μπόλονι το διάστημα Οκτώβριος – Μάιος. Πάμε για τον τέταρτο, με την καρέκλα να αποδεικνύεται… ηλεκτρική.

Δεν έχει προχωρήσει σε επαφές ο Παναθηναϊκός ακόμα, αφού περίμενε να τελειώσει η σεζόν, ωστόσο τα πρώτα ονόματα υπάρχουν ήδη στο μυαλό του Γιάννη Αλαφούζου και στη λίστα του Πιέρ Ντρεοσί. Με μια υποσημείωση σημαντική: ο Γάλλος δεν είναι βέβαιο πως θα βρίσκεται στον Παναθηναϊκό και την επόμενη σεζόν. Εκκρεμεί το ραντεβού του με τον Αλαφούζο, καθώς αυτή τη στιγμή είναι στον… αέρα μιας και σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του. Αν μείνει, θα επιλέξει εκείνος τον προπονητή. Και εκείνος έχει προκρίνει το όνομα του Πολ Λε Γκεν.

Όμως εντός ομάδας υπάρχουν και οι αντίθετες… φωνές. Που λένε πως ο Παναθηναϊκός ό,τι καλό έχτισε στα χρόνια του Αλαφούζου το έκανε με Έλληνα προπονητή στον πάγκο. Και οι Έλληνες είναι που αγαπήθηκαν από τον κόσμο. Ο Αναστασίου. Ο Ουζουνίδης. Ο Δώνης. Αν υπάρχουν ονόματα από την ελληνική αγορά; Σαφώς και υπάρχουν.

Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν έχει μόνο συμπάθειες εντός Παναθηναϊκού. Έχει κάτι παραπάνω. Ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος τον έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση, βλέποντας τη δουλειά που έχει κάνει με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μια δουλειά που… πλήγωσε τον Παναθηναϊκό στο συναπάντημα των δύο ομάδων στο Κύπελλο. Από πέρσι και την περσινή τους μονομαχία στο Κύπελλο, όταν ο Παναθηναϊκός του Δώνη είχε προκριθεί, ο Αλαφούζος είχε εντυπωσιαστεί με τον Γιαννίκη.

Για να το πούμε πιο απλά, ο Αλαφούζος είναι… φαν του γερμανοθρεμένου προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα και αν δεν υπολόγιζε το κλίμα που έχει διαμορφωθεί γύρω από τον σύλλογο και το γεγονός πως δύσκολα στον κόσμο θα έκανε γκελ το όνομα του Γιαννίκη, σήμερα θα μιλούσαμε για ένα πολύ μεγάλο φαβορί.

Που είναι ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα. Ας το κρατήσουμε το όνομα, αφού σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Ντρεοσί, τότε είναι πιθανό να δούμε ελληνική λύση.

Ο Γιαννίκης δεν είναι ο μοναδικός Έλληνας. Ο Γιάννης Αναστασίου παραμένει και σήμερα διαθέσιμος. Και αν μπορεί να γίνει κάτι με τον τελευταίο προπονητή που πήρε τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό (το Κύπελλου του 2004) μπορεί να γίνει τώρα.

Ή τώρα ή… ποτέ που λένε. Θα είναι επίσης μεγάλο φαβορί αν ο Αλαφούζος αποφασίσει να το πάρει πάνω του και να πάει σε Έλληνα προπονητή. Γιατί αν πάει σε ξένο, δεν την ξέρει την αγορά και αναγκαστικά θα περιμένει είτε τον Ντρεοσί, είτε κάποιον άλλον, για να του φέρει βιογραφικά.

Τούτη την ώρα, πάντως, προέχει να ξεκαθαρίσει και το θέμα του γενικού διευθυντή της ομάδας. Και να μη… σέρνεται για πολύ καιρό ακόμα, μιας και ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Ήδη είναι πολλά τα χρόνια μακριά από τους τίτλους, από την προσπάθεια πρωταθλητισμολυ και – πια – και από την Ευρώπη.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024