Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το gadget που έσωσε το χέρι μου από το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα...

Το gadget που έσωσε το χέρι μου από το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα…

...και με έφερε πιο κοντά με τους συναδέλφους μου

Πείτε μου πού πονάτε, να σας πω τι δουλειά κάνετε. Αν εργάζεστε σε γραφείο, όπως εγώ, ξέρω ότι η απάντηση είναι… στα χέρια σας – και συγκεκριμένα στον καρπό σας. Κι αν νομίζετε ότι το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι απλώς η αναπόφευκτη κατάληξη μιας δουλειάς που απαιτεί πολύωρη χρήση του υπολογιστή, σας έχω (πολύ) ευχάριστα νέα. Μπορεί οι οθόνες να μην μπορούν να βγουν από τη ζωή σας, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για το ποντίκι: Εδώ και περίπου δυο μήνες, έχω αντικαταστήσει το mouse, την αιτία όλων των καρπιαίων δεινών μου, με μια γραφίδα Wacom – και μπορώ να σας εγγυηθώ ότι πρόκειται για μια αλλαγή που ήρθε για να μείνει, αφού… έφερε την άνοιξη στον καρπό μου.

Θα είναι σαν χαρτί, αλλά δεν θα είναι

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τα Creative Pen Tablet, One by Wacom δεν είναι σκέτες γραφίδες: Έρχονται μαζί με ένα touch tablet σε δύο μεγέθη, το οποίο χρησιμεύει ως επιφάνεια γραφής και μπορεί να συνδεθεί σε οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Φανταστείτε το σαν hi-tec χαρτί, που μεταφέρει απευθείας στην οθόνη κάθε σας κίνηση και το οποίο μπορεί ταυτόχρονα να χρησιμεύσει ως μια (πολύ πιο βολική) εναλλακτική του ποντικιού. Λατρεμένο από γραφίστες, καλλιτέχνες, αλλά και εκπαιδευτικούς, που εν μέσω τηλεκπαίδευσης βρήκαν στο «πρόσωπό» του την ιδανική εναλλακτική στον μαυροπίνακα, το gadget της Wacom μπορεί να μεταμορφώσει την εργασιακή καθημερινότητα οποιουδήποτε επαγγελματία εργάζεται σε γραφείο – ακόμη και αν αυτό βρίσκεται στο σπίτι του.

Μας επιστρέφει στη φύση

Χρησιμοποιούμε το ποντίκι τόσο συχνά και επί τόσα πολλά χρόνια, που νομίζουμε ότι έχει γίνει δεύτερη φύση μας. Όμως οι κυκλικές κινήσεις που απαιτεί, εκτός από το να επιβαρύνουν τον καρπό μας, στην πραγματικότητα είναι και εξαιρετικά άβολες. Θέλετε κάποια απόδειξη; Δοκιμάστε το One by Wacom και, αμέσως μόλις συνηθίσετε την αλλαγή, θα παρατηρήσετε πόσο πιο φυσικά και ελεύθερα κινείται το χέρι σας. Ποιος δεν θέλει λίγη περισσότερη άνεση την ώρα της δουλειάς;

Αποδίδει καρπούς

Τα είπαμε εξ αρχής, αλλά αξίζει να τα ξαναπούμε. Ο κυριότερος λόγος που εκτίμησα την προσθήκη της νέας μου γραφίδας στην καθημερινότητά μου, είναι το ότι ήδη με έχει ανακουφίσει από την αέναη τενοντίτιδα, που διαρκούσε περίπου όσο και η… καριέρα μου. Ειδικά αν υποφέρετε από αρθρίτιδα ή εργάζεστε ήδη πολλά χρόνια με ποντίκι, η αναβάθμιση θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι νομίζετε.

Δεν χάνει τον έλεγχο

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς καλλιτέχνης για να χειρίζεται προγράμματα που απαιτούν υψηλή ακρίβεια στα κλικ και τις κινήσεις του ποντικιού. Για μένα, ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι το Photoshop. Και δεν μπορώ καν να περιγράψω πόσο πιο εύκολη έχει γίνει η χρήση του με τη νέα μου γραφίδα Wacom. Φυσικά, η ακρίβεια και η ταχύτητα που επιτρέπει στις κινήσεις μου δεν κάνει την εμφάνισή της μόνο σε προγράμματα υψηλής εξειδίκευσης: Δεν είναι τυχαίο που από τότε που προστέθηκε στη ζωή μου έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ πολλά από τα αγαπημένα μου shortcuts!

Έχει ομαδικό πνεύμα

Κατά πάσα πιθανότητα έχει συμβεί και σε σας: Εν μέσω lockdown και τηλεργασίας, έχετε βρεθεί ξαφνικά να συνεργάζεστε στενά με άτομα που… δεν έχετε συναντήσει ποτέ από κοντά. Και ειδικά σε επαγγέλματα που απαιτούν δημιουργική σκέψη και ανταλλαγή ιδεών, η ομαδική εργασία με αυτούς τους όρους συχνά μοιάζει με άθλο. Οφείλω να ομολογήσω ότι έτσι γεννήθηκε αρχικά και η ιδέα για την αγορά του One by Wacom: Σε μια σύσκεψη πριν από λίγο καιρό, ένας συνάδελφος άρχισε να μας μεταδίδει την οθόνη του χωρίς την παραμικρή δυσκολία, ενώ παράλληλα υπογράμμιζε τα σημεία της παρουσίασης που ήθελε να προσέξουμε και συμπλήρωνε ιδιόχειρες σημειώσεις.

Έκτοτε, όλη η ομάδα μας έχει εξοπλιστεί με τις δικές της γραφίδες. Και fun fact: Όλα γίνονται λιγότερο απρόσωπα όταν τα κοινόχρηστα έγγραφα συνοδεύονται από τους γραφικούς χαρακτήρες μας – ή ακόμη και από χαριτωμένα σκιτσάκια.

Ξέρει να ελίσσεται

Ίσως δεν είναι προτεραιότητα για όλους τους εργαζόμενους, όμως για μένα το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του One by Wacom αποδείχθηκε σωτήριο: Καθώς συνδέεται με τον υπολογιστή μου με ένα αρκετά μακρύ καλώδιο και σε αντίθεση με το ποντίκι δεν απαιτεί κυκλικές κινήσεις και λείες επιφάνειες, μου επιτρέπει να δρέπω γλυκύτερους (κατά τη γνώμη μου) καρπούς της τηλεργασίας. Δηλαδή, να… κάθομαι όπου θέλω, σε όποια στάση θέλω, χωρίς να γίνομαι πιο αργή στη δουλειά μου. Άλλο ένα χαρακτηριστικό που με έχει κατενθουσιάσει; Η γραφίδα της Wacom δεν απαιτεί μπαταρία. Δεν έχω ιδέα πώς και γιατί, αλλά είναι γεγονός – και εκτός από το να με εντυπωσιάζει, το γεγονός αυτό συνεπάγεται και πολύ αυξημένη αξιοπιστία.

Ανακαλύψτε τα One by Wacom εδώ.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024