Το 7χρονο κορίτσι από το Αγρίνιο έχασε τον 49χρονο πατέρα του στα μέσα Απριλίου, όταν αυτός κατέρρευσε μπροστά στα μάτια της, ενώ 40 μέρες νωρίτερα είχε χάσει και την μητέρα της.

Το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας αλλά και του δήμου της περιοχής εξασφάλισε ότι το κορίτσι δεν θα μείνει μόνο του στον κόσμο.

Όπως αναφέρει το karvasaras.gr, για την 7χρονη κινητοποιήθηκε άμεσα η Πρόνοια του δήμου Αγρινίου που με τη σχετική υπηρεσία ανηλίκων της απευθύνθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για να βρεθεί ένας ασφαλής χώρος στον οποίο θα φιλοξενείται από εδώ και πέρα το κορίτσι και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» απάντησε θετικά ώστε να συμβάλει για τη φιλοξενία της.

Όμως για το κορίτσι προέκυψε ενδιαφέρον και από στενό συγγενικό της πρόσωπο από την πλευρά του πατέρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου, η Εισαγγελέας «ζύγισε» τα δεδομένα της υπόθεσης και αποφάσισε αυτό που θεωρητικά είναι το καλύτερο για την ομαλή μετάβαση της 7χρονης στην επόμενη ημέρα. Αποφάσισε λοιπόν να δοθεί η προσωρινή επιμέλεια του κοριτσιού στο συγγενικό ζευγάρι το οποίο μπορεί να της παρέχει ότι χρειάζεται για αυτή την ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την 7χρονη είχε εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον ώστε να την βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν αρκετοί πολίτες, ακόμη και αυτοί που δεν είχαν καμία επαφή με την οικογένεια ή το ευρύτερο περιβάλλον της.

Η σχετική απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια του κοριτσιού εκδόθηκε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και το συγγενικό ζευγάρι έχει παραλάβει την 7χρονη από την γειτονική οικογένεια που την φιλοξενούσε μέχρι να ληφθεί η απόφαση

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr