Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαμαρτυρίες στον Πλακιωτάκη για μονοπώλιο στα στερεά απόβλητα

Διαμαρτυρίες στον Πλακιωτάκη για μονοπώλιο στα στερεά απόβλητα

Ο Σύνδεσμος των Ναυπηγοεπισκεαυστών ΣΕΝΑΒΙ, επανέρχεται με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας

«Μύλος» πάλι στον Πειραιά με το θέμα των στερεών αποβλήτων πλοίων κατά τη διάρκεια ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών. Ο Σύνδεσμος των Ναυπηγοεπισκεαυστών ΣΕΝΑΒΙ, επανέρχεται με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και εκφράζει την διαμαρτυρία του γιατί όπως υποστηρίζει ο Υπουργός, ενισχύει τις τάσεις μονοπώλησης των εργασιών συλλογής στερεών αποβλήτων.

Ειδικότερα ο κ. Πλακιωτάκης ανακάλεσε την απόφαση 62/2018 της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, με μία δική του απόφαση που φέρει τον αριθμό 1000.0/31277/2021, η οποία εξεδόθη τη Μεγάλη Πέμπτη.

Με την εν λόγω απόφαση του κ. Πλακιωτάκη επανέρχεται σε ισχύ η προκήρυξη ΟΛΠ του 2017 και ο άμεσος κίνδυνος να διατηρηθεί ο ένας και μοναδικός μονοπωλιακός πάροχος των εξυπηρετήσεων παραλαβής και διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και καταλοίπων φορτίων των πλοίων στο Λιμάνι του Πειραιά, υποστηρίζουν οι ναυπηγοεπισκευαστές.

Παράλληλα κατά τους ίδιους, στην προκήρυξη ΟΛΠ 2017 «περιλαμβάνονται παράνομα τα απόβλητα επισκευής πλοίων. «Τα απόβλητα της ναυπηγοεπισκευής, όπως γνωρίζετε, δεν αποτελούν λειτουργικά απόβλητα των πλοίων και η επιλογή του αναδόχου διαχείρισής τους ΔΕΝ απονέμεται στον ΟΛΠ, αλλά στους πλοιοκτήτες. Για το γεγονός αυτό υπάρχει και η πρόσφατη κρίση του ΣτΕ ( Απόφαση 2964/2020 )» αναφέρουν στην επιστολή τους.

Επισημαίνεται ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την απόφαση 1000.0/31277/2021, στηριζόμενος στο νόμο 4770/2021, που τροποποίησε τις αρμοδιότητες της ΡΑΛ, ακύρωσε μια σειρά αποφάσεων που είχαν εκδοθεί από την Ρυθμιστική Αρχή κατά τα έτη 2018, 2019 και 2020 μεταξύ των οποίων και την απόφαση 62/2018 με την οποία η ΡΑΛ απέσυρε την προκήρυξη του ΟΛΠ με τίτλο «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παροχή υπηρεσιών πλήρους διευκόλυνσης παραλαβής στερεών αποβλήτων και καταλοίπων φορτίου πλοίων που προσεγγίσουν τθ λιμενική ζώνη αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. δια της χρήσεως μιας δανειοδοτημένης ολοκληρωμένης μονάδας διαχείρισης αποβλήτων»

Οι ναυπηγοεπισκευαστές ισχυρίζονται ότι με την εν λόγω προκήρυξη καθιερώνεται μονοπώλιο στη συλλογή αποβλήτων στον ΟΛΠ και σε κάθε περίπτωση ζητούν τουλάχιστον να εξαιρεθούν άμεσα τα απόβλητα της επισκευής πλοίων από τις διαδικασίες επιλογής παροχών του ΟΛΠ και τις συνακόλουθες συμβάσεις. Η επιλογή της εταιρίας διαχείρισης των αποβλήτων επισκευών πλοίων ΔΕΝ ανήκει στον ΟΛΠ. Αποτελεί δικαίωμα των πλοιοκτητών σε συνεργασία με την ναυπηγοεπισκευαστική επιχείρηση, τονίζουν.

Πηγή ot.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024