Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ημέρα της Ευρώπης: Παρουσία της ΠτΔ και του Μ. Σχοινά στην Ακρόπολη η έπαρση της ελληνικής και της σημαίας της ΕΕ

Ημέρα της Ευρώπης: Παρουσία της ΠτΔ και του Μ. Σχοινά στην Ακρόπολη η έπαρση της ελληνικής και της σημαίας της ΕΕ

Παρουσία της, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η ταυτόχρονη έπαρση της ελληνικής σημαίας και της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή την «Ημέρα της Ευρώπης».

Παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η ταυτόχρονη έπαρση της ελληνικής σημαίας και της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή την «Ημέρα της Ευρώπης».

Η κα Σακελλαροπούλου στη συνέχεια παρακολούθησε τη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών για τον εορτασμό της Ημέρας Λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η κυρία Σακελλαρόπουλου τόνισε ότι για την πατρίδα μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι χώρος ευημερίας και ασφάλειας, και σημείωσε ότι στις προκλήσεις της εποχής μας, την πανδημία, την οικονομία και την κλιματική αλλαγή, η Ευρώπη  οφείλει να απαντήσει με ενότητα και αλληλεγγύη.

Ειδικότερα η πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Εορτάζουμε σήμερα τη νίκη των συμμάχων και τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 8 Μαΐου του 1945. Ευλαβικά τιμάμε όσους θυσίασαν τη ζωή τους, για να μπορούμε εμείς να είμαστε ελεύθεροι.

Μόλις 5 χρόνια μετά, στις 9 Μαΐου του 1950, φωτισμένοι Ευρωπαίοι έθεσαν τις βάσεις για την ειρήνη και την πρόοδο των λαών της Ευρώπης. Φέτος συμπληρώνονται 71 χρόνια από τη Διακήρυξη του Ρομπέρ Σουμάν και 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Για την πατρίδα μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι χώρος ευημερίας και ασφάλειας. Μετέχουμε στις αξίες της, στον κοινό ευρωπαϊκό μας βίο και πολιτισμό. Είμαστε υπερήφανοι για όσα πετύχαμε με τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας και έχουμε υψηλές προσδοκίες για το μέλλον.

Στις προκλήσεις της εποχής μας, την πανδημία, την οικονομία και την κλιματική αλλαγή, η Ευρώπη οφείλει να απαντήσει με ενότητα και αλληλεγγύη».

«Ημέρα της Ευρώπης σήμερα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Ελληνική και ευρωπαϊκή σημαία για πρώτη φορά μαζί στο μνημείο του οικουμενικού πολιτισμού. Μια μοναδική, ανεπανάληπτη στιγμή. Ελλάδα και Ευρώπη μαζί, πάντα συνεπείς στα κελεύσματα της Ιστορίας» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζει και η «Ωδή στη χαρά» ανακρούεται στη Σκεπή του Ευρωπαϊκού πολιτισμού… στην Ακρόπολη των Αθηνών» αναφέρει σε αντίστοιχη ανάρτηση στο twitter, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

«Οι δύο Σημαίες μαζί – 40 χρόνια μαζί!», ανέφερε στο δικό του μήνυμα στο twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος παραβρέθηκε στην Ακρόπολη για την έπαρση των δύο σημαιών.

«Στην Τελετή Έπαρσης των Σημαιών Ελλάδας και Ευρώπης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, σύμβολο της Δημοκρατίας, για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης και τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε, παρουσία της Α.Ε της Προέδρου της Δημοκρατίας. Χρόνια Πολλά Ευρώπη!» συμπλήρωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Από την πλευρά του, ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Τιμούμε την Ημέρα της Ευρώπης, με την έπαρση των σημαιών της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ακρόπολη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά».

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024