Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζάκυνθος: Στο μικροσκόπιο των Αρχών η διαδρομή των δύο εκτελεστών του επιχειρηματία

Ζάκυνθος: Στο μικροσκόπιο των Αρχών η διαδρομή των δύο εκτελεστών του επιχειρηματία

Καρέ - καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί βίντεο το οποίο έχει καταγράψει την πορεία διαφυγής των δύο εκτελεστών του συμβολαίου θανάτου με θύμα τον 54χρονο επιχειρηματία στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ασημί «PANTA» κατευθύνθηκε προς την Μπόχαλη με αρκετά μεγάλη ταχύτητα και κατάφερε να χαθεί στα στενά δρομάκια του νησιού.

Οι εκτελεστές διένυσαν μια απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων από το σημείο του εγκλήματος, έφτασαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων πίσω από το νεκροταφείο και εκεί πυρπόλησαν το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκαν και τα 2 καλάσνικοφ.

Φοβόταν για τη ζωή του

Ο 54χρονος επιχειρηματίας φοβόταν για τη ζωή του και είχε μιλήσει για απειλές που δεχόταν, ενώ δεν πήγαινε πουθενά χωρίς τον σωματοφύλακά του και το θωρακισμένο αυτοκίνητό του.

Με μήνυσή του στις 21 Δεκεμβρίου του 2020 ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Ζακύνθου, ο επιχειρηματίας είχε αναφερθεί λεπτομερώς στην επίθεση κατά την οποία είχε χάσει τη ζωή της η 37χρονη σύζυγός του.

«Οι δυο δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μάρκας (…) μοντέλο (…) φορούσαν δε μαύρες φόρμες και άσπρα κράνη, έτσι ώστε να προσομοιάζουν με τις στολές της ομάδας ΔΙΑΣ την Ελληνικής Αστυνομίας».

Ο 54χρονος, στην κατάθεσή του, είχε κατονομάσει τους δράστες που ήθελαν να τον σκοτώσουν, ενώ στο κάδρο των υπόπτων μπήκαν συνολικά οκτώ άτομα τα οποία όπως είχε αναφέρει, λειτουργούσαν ως εγκληματική οργάνωση με τον καθένα να έχει τον δικό του ρόλο σε αυτήν.

«Μόλις αντιλήφθηκαν πως πλησίαζα με τη μοτοσικλέτα μου, στην οποία επέβαινε ως συνοδηγός η σύζυγος μου, κατευθυνόμενοι προς την οικία μας, ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας των δραστών, πυροβόλησε εναντίον μας με ανθρωποκτόνο πρόθεση τουλάχιστον 7 ή 8 φορές με όπλο διαμετρήματος 45χιλιοστών».

Ο 54χρονος ήταν σίγουρος πως από την στιγμή που στην πρώτη τους επίθεση δεν είχαν καταφέρει να τον βγάλουν από τη μέση, θα προσπαθούσαν ξανά γι’ αυτό ζητούσε την ποινική τους δίωξη και την τιμωρία τους.

Οι αστυνομικοί ερευνούν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, αφού δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι εκτελεστές να μην έχουν φύγει ακόμη από το νησί.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024