Ζάκυνθος: Στο μικροσκόπιο των Αρχών η διαδρομή των δύο εκτελεστών του επιχειρηματία
Καρέ - καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί βίντεο το οποίο έχει καταγράψει την πορεία διαφυγής των δύο εκτελεστών του συμβολαίου θανάτου με θύμα τον 54χρονο επιχειρηματία στη Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ασημί «PANTA» κατευθύνθηκε προς την Μπόχαλη με αρκετά μεγάλη ταχύτητα και κατάφερε να χαθεί στα στενά δρομάκια του νησιού.
Οι εκτελεστές διένυσαν μια απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων από το σημείο του εγκλήματος, έφτασαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων πίσω από το νεκροταφείο και εκεί πυρπόλησαν το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκαν και τα 2 καλάσνικοφ.
Φοβόταν για τη ζωή του
Ο 54χρονος επιχειρηματίας φοβόταν για τη ζωή του και είχε μιλήσει για απειλές που δεχόταν, ενώ δεν πήγαινε πουθενά χωρίς τον σωματοφύλακά του και το θωρακισμένο αυτοκίνητό του.
Με μήνυσή του στις 21 Δεκεμβρίου του 2020 ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Ζακύνθου, ο επιχειρηματίας είχε αναφερθεί λεπτομερώς στην επίθεση κατά την οποία είχε χάσει τη ζωή της η 37χρονη σύζυγός του.
«Οι δυο δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μάρκας (…) μοντέλο (…) φορούσαν δε μαύρες φόρμες και άσπρα κράνη, έτσι ώστε να προσομοιάζουν με τις στολές της ομάδας ΔΙΑΣ την Ελληνικής Αστυνομίας».
Ο 54χρονος, στην κατάθεσή του, είχε κατονομάσει τους δράστες που ήθελαν να τον σκοτώσουν, ενώ στο κάδρο των υπόπτων μπήκαν συνολικά οκτώ άτομα τα οποία όπως είχε αναφέρει, λειτουργούσαν ως εγκληματική οργάνωση με τον καθένα να έχει τον δικό του ρόλο σε αυτήν.
«Μόλις αντιλήφθηκαν πως πλησίαζα με τη μοτοσικλέτα μου, στην οποία επέβαινε ως συνοδηγός η σύζυγος μου, κατευθυνόμενοι προς την οικία μας, ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας των δραστών, πυροβόλησε εναντίον μας με ανθρωποκτόνο πρόθεση τουλάχιστον 7 ή 8 φορές με όπλο διαμετρήματος 45χιλιοστών».
Ο 54χρονος ήταν σίγουρος πως από την στιγμή που στην πρώτη τους επίθεση δεν είχαν καταφέρει να τον βγάλουν από τη μέση, θα προσπαθούσαν ξανά γι’ αυτό ζητούσε την ποινική τους δίωξη και την τιμωρία τους.
Οι αστυνομικοί ερευνούν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, αφού δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι εκτελεστές να μην έχουν φύγει ακόμη από το νησί.
- Ποιοι είναι οι λόγοι που ο τελικός του Champions League διεξάγεται τόσο νωρίς…
- Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Φεύγουν οι εκδρομείς – Αυξημένη κίνηση σε ΚΤΕΛ Κηφισού, λιμάνι Πειραιά και Λεωφόρο Αθηνών
- Αμαλία Κωστοπούλου – Τζέικ Μέντγουελ: To λαμπερό beach πάρτι πριν τον γάμο
- Κρήτη: Δολοφονία το τροχαίο του προέδρου της κοινότητας Απεσωκαρίου – Τι αποκαλύπτει ο άνθρωπος που «είδε» το έγκλημα
- Stoiximan GBL: Συνέχεια στους ημιτελικούς με Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
- Θεσσαλονίκη: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 67χρονος που είχε βρεθεί μαχαιρωμένος στον Εύοσμο
- Η ΕΛΑΣ γίνεται κόμμα – Kαμπάνια στην κοινωνία και οικονομική εξόρμηση στα νέα μέλη
- Η απόλυτη «μάχη» για τον πρωταθλητή Ευρώπης – Παρί Σεν Ζερμέν και Άρσεναλ στον τελικό του Champions League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 30.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-nickmayer-4118825-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442