Οι εννιά από τις 12 ομάδες που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση της European Super League συμβιβάστηκαν με την UEFA και υπέγραψαν τη Διακήρυξη Δέσμευσης Συλλόγου, αποδεχόμενες μία μικρή ποινή.
Ωστόσο, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους αρνούνται να υποκύψουν στις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και εμμένουν στην κλειστή Λίγκα, παρότι δεν συνεχίζουν το εγχείρημα στην παρούσα φάση.
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν έχει εξοργιστεί με τη στάση τους και σκέφτεται να προτείνει μία πολύ αυστηρή τιμωρία. Η οποία σύμφωνα με το ισπανικό περιοδικό «El Partidazo de Cope» θα είναι ο διετής αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!
Πρόκειται για μία σκληρή τιμωρία, αλλά η UEFA σχεδιάζει να τιμωρήσει με μεγαλύτερη αυστηρότητα τους πρωτεργάτες της ESL, αφού οι Φλορεντίνο Πέρεθ, Ζοάν Λαπόρτα και Αντρέα Ανιέλι οργάνωσαν το πρότζεκτ.
Την εισήγηση του ο Τσεφέριν αναμένεται να την ανακοινώσει μετά τον τελικό του Champions League στις 29 Μαΐου, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις της σεζόν.
Μέσα σε τρία λεπτά, και μάλιστα στο φινάλε (86′-89′), η Ίντερ έκανε το 1-2, 3-2, νίκησε την Κόμο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας
Η Μπράιτον ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Τσέλσι, τη συνέτριψε με σκορ 3-0 και πλέον κάνει όνειρα Ευρώπης, βάζοντας τους «μπλε» σε σοβαρό κίνδυνο να μην τα καταφέρουν.
Στις 22 Απριλίου του 2024, η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης κατακτώντας το Youth League στην Ελβετία. Μια επιτυχία μυθικών διαστάσεων για την ομάδα του Πειραιά