Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εστίαση: Ένας στους πέντε δεν άνοιξε ποτέ - «Γκρίνια» για ωράριο και μουσική

Εστίαση: Ένας στους πέντε δεν άνοιξε ποτέ – «Γκρίνια» για ωράριο και μουσική

Χαμόγελα αισιοδοξίας στους χώρους εστίασης από πελάτες που πλέον μπορούν να βγουν να ξεσκάσουν, αλλά και από καταστηματάρχες που άνοιξαν και πάλι τα μαγαζιά τους. Αυτή είναι η μια πλευρά. Γιατί από την άλλη υπάρχουν οι αριθμοί, οι οποίοι είναι αμείλικτοι

Χαμόγελα αισιοδοξίας στους χώρους εστίασης από πελάτες που πλέον μπορούν να βγουν να ξεσκάσουν, αλλά και από καταστηματάρχες που άνοιξαν και πάλι τα μαγαζιά τους. Αυτή είναι η μια πλευρά. Γιατί από την άλλη υπάρχουν οι αριθμοί, οι οποίοι είναι αμείλικτοι.

Πολλοί επιχειρηματίες είναι αισιόδοξοι από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων τους μετά από 6 μήνες lockdown.

«Ο κόσμος είχε αγανακτήσει τόσον καιρό μέσα στα σπίτια. Σιγά σιγά βγαίνουν προς τα μαγαζιά και οδεύουμε προς την κανονικότητα» λένε χαρακτηριστικά.

Ένας στους πέντε δεν άνοιξε ποτέ

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς των ενώσεων εστίασης από τις 80.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο σε ολόκληρη τη χώρα, το 20% δεν άνοιξαν, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε γιατί δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο, είτε γιατί περιμένουν το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου.

Ένα από τα αιτήματα των εστιατόρων που ήταν να δοθεί κεφάλαιο επανεκκίνησης προκειμένου να μπορέσουν να τροφοδοτήσουν τα καταστήματά τους, φαίνεται πως θα υλοποιηθεί στις 10 Μαΐου, όταν ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό ποσό που θα δοθεί ανέρχεται στα 330 εκατομμύρια ευρώ ενώ θα ενισχυθούν περίπου 34.000 επιχειρήσεις.

«Πληγή» το ωράριο και τα… μπαλκόνια

Η ομοσπονδία των καταστημάτων εστίασης ζητά να επανεξεταστούν οι όροι του ανοίγματος, κυρίως σε όσα αφορούν στο ωράριο, τη μουσική και τους εξωτερικούς χώρους

Μεγάλο πρόβλημα αποτελούν και οι εξωτερικοί χώροι, για τη χρήση των οποίων ήδη έχουν επιβληθεί από τις αρχές δεκάδες πρόστιμα. Οι καταστηματάρχες αξιοποιούν όσο περισσότερο χώρο μπορούν σε αυλές, πεζοδρόμια, ακόμη και μπαλκόνια και επικαλούνται κενό στις οδηγίες για το τί θεωρείται ασφαλής εξωτερικός χώρος.

«Κάποιοι συνάδελφοι έχουν εξωτερικούς χώρους οι οποίοι έχουν πέργκολα σε ορισμένα σημεία, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές και η αστυνομία να θεωρούν ότι αυτοί οι χώροι δεν είναι νόμιμοι, να επιβάλλουν πρόστιμα και να κλείνουν τα καταστήματα. Αυτό θα πρέπει σε πρώτη φάση να διευκρινιστεί, να γίνονται απλές συστάσεις».

Περισσότερο πληττόμενοι από τα περιοριστικά μέτρα θεωρούν ότι είναι οι εστιάτορες, καθώς διαπίστωσαν ότι, ακόμη και για έξοδο για φαγητό, οι πολίτες προτίμησαν τα μεζεδοπωλεία, κάτι που το αποδίδουν στο ωράριο λειτουργίας.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024