Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συλλογικές συμβάσεις: Σε ποιους κλάδους επεκτείνονται

Συλλογικές συμβάσεις: Σε ποιους κλάδους επεκτείνονται

Θα κηρυχθούν από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας ως γενικά υποχρεωτικές για όλους τους εργαζομένους και εργοδότες των επαγγελμάτων και κλάδων που αφορούν

Τον δρόμο της επέκτασης παίρνουν τρεις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, έδωσε θετική γνωμοδότηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου να κηρυχθούν ως γενικά υποχρεωτικές για όλους τους εργαζομένους και εργοδότες των επαγγελμάτων και κλάδων που αφορούν:

α) Η από 18.3.2021 Σ.Σ.Ε. «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των ηλεκτρολόγων ηλεκτρολογικών καταστημάτων όλης της χώρας»

β) η από 2.2.2021 Σ.Σ.Ε. «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των ηλεκτρολόγων που απασχολούνται στα τεχνικά γραφεία ανελκυστήρων όλης της χώρας».

Η Ολομέλεια του ΑΣΕ δρομολόγησε επίσης όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε σε νέα συνεδρίαση που θα λάβει χώρα την Τρίτη 11 Μαΐου 2021 να γνωμοδοτήσει και για την επέκταση και κήρυξη ως γενικά υποχρεωτικής και της από 20.1.2021 Σ.Σ.Ε. «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όλης της χώρας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης θα υπογράψει τις σχετικές αποφάσεις εντός των επόμενων ημερών, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αποδεικνύει με πράξεις ότι στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και της υγιούς επιχειρηματικότητας, χωρίς εκπτώσεις στην τήρηση των κανόνων του συλλογικού εργατικού δικαίου.

Sports in

Σόου Ντόντσιτς και Γουεμπανιαμά, «buzzer» Ίρβινγκ και Αντεμπάγιο, ρεκόρ Χάρντεν και Χάουζερ

Χωρίς τον δύο φορές MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο μηριαίο, το Μιλγουόκι νίκησε με 140-129 τους Σανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024