Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Με απεργία απάντησαν οι δημοσιογράφοι στην «απειλή» της εργοδοσίας να σταματήσουν την τηλεργασία

ΗΠΑ: Με απεργία απάντησαν οι δημοσιογράφοι στην «απειλή» της εργοδοσίας να σταματήσουν την τηλεργασία

Απεργία στο περιοδικό Washingtonian των ΗΠΑ, αφού η ιδιοκτήτρια απείλησε ότι θα θεωρήσει «αυτοαπασχολούμενους» τους συντάκτες, αν συνεχιστεί η τηλεργασία

Οι συντάκτες του Washingtonian κατέβηκαν σε απεργία την Παρασκευή, αφού η ιδιοκτήτρια του αμερικανικού περιοδικού, σε ένα άρθρο γνώμης, απείλησε ότι θα τροποποιούσε το εργασιακό καθεστώς τους στην περίπτωση που διαιωνιστεί η τηλεργασία.

Στις ΗΠΑ, πολλοί μισθωτοί δεν έχουν πάει στους χώρους εργασίας τους εδώ και πάνω από έναν χρόνο, λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, καθώς εντείνεται η εμβολιαστική εκστρατεία, πολλές εταιρείες αρχίζουν να εξετάζουν το πώς θα οργανώσουν στο εξής τον τρόπο εργασίας.

Στη Γουόλ Στριτ, όλοι ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα γραφεία τους, η Microsoft προωθεί ένα υβριδικό σύστημα, ενώ το Twitter αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιοι να συνεχίσουν να εργάζονται επ’ αόριστον από το σπίτι τους.

Η Κάθι Μέριλ, η ιδιοκτήτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του περιοδικού της Ουάσινγκτον, πήρε θέση στο ζήτημα αυτό την Πέμπτη, με ένα άρθρο που τιτλοφορείται: «Ως ιδιοκτήτρια, θέλω οι υπάλληλοί μου να κατανοήσουν τον κίνδυνο να μην επιστρέψουν στο γραφείο».

«Όπως πολλοί συνάδελφοί μου, ανησυχώ για τον δυστυχώς μεγάλο αριθμό εργαζομένων που θέλουν να συνεχίσουν να δουλεύουν από το σπίτι τους και να έρχονται στο γραφείο μόνο εκτάκτως», γράφει σε αυτό το κείμενο, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Washington Post.

Μεταξύ άλλων, η Μέριλ υποστηρίζει ότι τα καθήκοντα ενός υπαλλήλου δεν εξαντλούνται μόνο σε ό,τι αναφέρεται στο έντυπο πρόσληψής του, αλλά μπορεί επίσης να συνίστανται «στην παροχή βοήθειας σε έναν συνάδελφο», «να γίνουν μέντορες» κάποιου ή «να γιορτάσουν τα γενέθλια» ενός τρίτου.

«Αν ένας υπάλληλος δεν βρίσκεται εκεί, παρά μόνο πολύ σπάνια για να συμμετάσχει σε πρόσθετες δραστηριότητες, η διεύθυνση έχει κάθε δικαίωμα να του αλλάξει το καθεστώς και να τον θεωρήσει αυτοαπασχολούμενο», επέμεινε.

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε, μεταξύ άλλων, ότι θα σταματούσε να πληρώνει την ασφάλιση των υπαλλήλων της ή να τους παρέχει άλλα προνόμια.

Το άρθρο αυτό προκάλεσε αναταραχή στη συντακτική ομάδα του περιοδικού, που κατέβηκε σε απεργία την επόμενη μέρα.

«Ως μέλη της συντακτικής ομάδας του Washingtonian, θέλουμε η ιδιοκτήτρια να καταλάβει ποιος είναι ο κίνδυνος όταν δεν αναγνωρίζει την αξία της δουλειάς μας. Μας εκπλήσσουν οι δημόσιες απειλές τής Κάθι Μέριλ απέναντί μας. Δεν θα δημοσιεύσουμε σήμερα», έγραψαν ταυτόχρονα πολλοί δημοσιογράφοι στους λογαριασμούς τους στο Twitter.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η Μέριλ είπε στην Washington Post ότι διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι «δεν θα αλλάξει το καθεστώς και η ασφάλισή τους»

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024