Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λανς – Λιλ 0-3

Λανς – Λιλ 0-3

Ο υπέροχος Μπουράκ Γιλμάζ έβαλε άλλα δύο γκολ (έφτασε τα 17 στο πρωτάθλημα), η Λιλ πέρασε... περίπατο και από τη Λανς και αυτό το πρωτάθλημα... δεν χάνεται

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει γαλαξία αστέρων. Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Ντι Μαρία και… δε συμμαζεύεται. Η Μονακό έχει τον υπέροχο Μπεν Γιεντέρ των 19 γκολ. Η Λιόν τον Ντεπάι των 19 γκολ επίσης. Η Λιλ, όμως, έχει τον απόλυτο MVP της φετινής σεζόν στη Γαλλία. Και αυτό το πρωτάθλημα δεν μπορεί να το χάσει. Ο 35χρονος Τούρκους, Μπουράκ Γιλμάζ έβαλε ακόμα δύο γκολ, έφτασε τα 17 στο πρωτάθλημα (συν 5 ασίστ) και η Λιλ πέρασε σαν… πρωταθλήτρια από την έδρα της Λανς, αγγίζοντας πια τον τίτλο.

Η ομάδα που αποφάσισε να επενδύσει σε πολλά πιτσιρίκια το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ανάμεσα σε αυτά έβαλε ένα φορ που την πήρε στις πλάτες της και την οδηγεί εκ του ασφαλούς. Που έφυγε για πρώτη φορά από την Τουρκία μόλις το 2016 για την Κίνα, εκεί όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια, επέστρεψε στη χώρα του και αποφάσισε να κάνει δεκτή την πρόταση της Λιλ για μια προσπάθεια που απέναντι στη ζάμπλουτη Παρί έμοιαζε… καταδικασμένη.

Κι όμως: το σημερινό 3-0 επί της Λανς στέλνει τη Λιλ στους 79 βαθμούς και στο συν 4 από την Παρί που παίζει την Κυριακή με τη Ρεν. Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των πρωτοπόρων; Με τις αδιάφορες Σεντ Ετιέν (εντός) και Ανζέ (εκτός). Δύο νίκες μακριά από το όνειρο. Από το πρώτο πρωτάθλημα μετά το νταμπλ του 2011 και το τέταρτο συνολικά στην ιστορία της.

Όσο για το αποψινό παιχνίδι; Η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ έδειξε τις διαθέσεις της από νωρίς, ανοίγοντας το σκορ με τον Γιλμάζ στο 4′, ο ίδιος έκανε το 0-2 στο 40′ με ένα απίθανο κεραυνό και ο Ντέιβιντ στο 60′ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 0-3.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024