Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παιδικοί σταθμοί: Αντιδράσεις κομμάτων για την απόφαση να παραταθεί το λουκέτο

Παιδικοί σταθμοί: Αντιδράσεις κομμάτων για την απόφαση να παραταθεί το λουκέτο

Αντιδράσεις προκαλεί η κυβερνητική απόφαση να μην ανοίξουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου οι παιδικοί σταθμοί. Με ανακοινώσεις τους, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ, επισημαίνουν ότι η απόφαση αυτή δημιουργεί προβλήματα και αγωνία στους εργαζόμενους γονείς

Αντιδράσεις προκαλεί η κυβερνητική απόφαση να μην ανοίξουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου οι παιδικοί σταθμοί. Με ανακοινώσεις τους, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ, επισημαίνουν ότι η απόφαση αυτή δημιουργεί προβλήματα και αγωνία στους εργαζόμενους γονείς.

«Πού θα αφήσουν τη Δευτέρα τα παιδάκια τους οι εργαζόμενοι γονείς;», ρωτούν την κυβέρνηση, με κοινή δήλωσή τους, ο  τομεάρχη Εσωτερικών ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μίλτος Χατζηγιαννάκης. Και επισημαίνουν ότι τη στιγμή που η οικονομία βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης και το σύνολο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης από τις 10 Μαΐου θα βρίσκεται σε δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία, «η κυβέρνηση δημιουργεί ανυπέρβλητες δυσκολίες στην καθημερινότητα των εργαζόμενων γονέων και μικρών παιδιών, με την απόφασή της να μην ακολουθήσουν αυτή τη γενική τάση οι βρεφονηπιακοί σταθμοί».

Όπως υπογραμμίζουν, σε μια χώρα όπου η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων εξαρτάται από το μισθό της, «σε μια πραγματικότητα που δεν έχουν τη δυνατότητα όλοι να μεγαλώνουν τα παιδιά με νταντάδες, προκύπτει το φυσιολογικό ερώτημα για την ελληνική οικογένεια, τι θα γίνει με το παιδί όταν η μαμά και ο μπαμπάς πρέπει να πάνε στη δουλειά».

Και καταλήγουν: «Πώς το σκέφτονται στη ΝΔ; Πού θα αφήσουν τη Δευτέρα τα παιδάκια τους οι εργαζόμενοι γονείς; Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στο ερώτημα αυτό και είτε να ανοίξει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς με ειδικά πρωτόκολλα ασφαλείας, είτε να διασφαλίσει στους γονείς τη δυνατότητα να προσέχουν τα παιδιά τους».

ΚΚΕ: Έωλη η επίκληση της αδυναμίας να γίνουν self test στα παιδιά

Εύλογα ερωτηματικά και αγωνία στους εργαζόμενους γονείς προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί, επισημαίνει το ΚΚΕ, «χωρίς μάλιστα να ανακοινώνεται κάποιο χρονοδιάγραμμα ή επικείμενα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμά τους».

Ο Περισσός προσθέτει ότι η επίκληση της αδυναμίας να γίνουν self test στα μικρά παιδιά «είναι έωλη, αφού δεν έχουν παρθεί τα αναγκαία και ουσιαστικά μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια οι παιδικοί σταθμοί, όπως είναι  ο – με προτεραιότητα – εμβολιασμός των εργαζομένων, η επιπλέον πρόσληψη προσωπικού κ.α.».

Οι εργαζόμενοι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, καθώς έχουν εξαντληθεί ακόμα και οι κανονικές άδειες και δεν γνωρίζουν τι θα κάνουν με τα παιδιά τους. Και αυτό, όπως τονίζεται, ενώ τα μικρά παιδιά «σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία, στερήθηκαν το απολύτως αναγκαίο, την ένταξή τους σε ένα ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο, που συμβάλει στην κοινωνικοποίησή τους, μέσα από το οργανωμένο παιδαγωγικό πλαίσιο».

Το ΚΚΕ ζητά την άμεση λήψη μέτρων από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα:

«Να παρθούν ταυτόχρονα μέτρα για τους εργαζόμενους γονείς, χωρίς καμία επιβάρυνση των ίδιων και να καλυφθούν όλες οι αναγκαίες άδειες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να τα κρατήσουν στο σπίτι.

Να ληφθούν όλα τα ουσιαστικά και αναγκαία μέτρα, για να ανοίξουν με ασφάλεια οι παιδικοί σταθμοί, που σημαίνει: Πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού παιδαγωγών, καθαριότητας, βοηθητικού, ειδικού παιδαγωγικού, ιατρικού, που έτσι κι αλλιώς ήταν ελλιπές σε κανονικές συνθήκες, πολύ περισσότερο τώρα σε συνθήκες πανδημίας, που οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες και με δεδομένο ότι ο ιός ήρθε για να μείνει, άρα θα τον έχουμε και από Σεπτέμβριο.

Άμεσα και με προτεραιότητα να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς.

Τακτικός, περιοδικός έλεγχος όλων των παιδιών από το κατάλληλο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, ώστε να παρακολουθείται η υγεία τους, και σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος να λαμβάνονται τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024