Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στέλιος Διονυσίου: Ο Στράτος υμνούσε την γυναίκα, τον έρωτα και την αγάπη

Στέλιος Διονυσίου: Ο Στράτος υμνούσε την γυναίκα, τον έρωτα και την αγάπη

Το «Σπίτι με το MEGA» τιμά τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Στράτο Διονυσίου με ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα το Σάββατο 8 Μαΐου στις 21:00 στο MEGA

Το «Σπίτι με το MEGA» τιμά τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Στράτο Διονυσίου με ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα το Σάββατο 8 Μαΐου στις 21:00 στο MEGA.

Ο Άγγελος και ο Στέλιος Διονυσίου ερμηνεύουν αξέχαστες επιτυχίες του πατέρα τους, Στράτου σε μία βραδιά γεμάτη νοσταλγία και συγκίνηση. Από το «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», τον «Παλιατζή» μέχρι «Της γυναίκας η καρδιά» και το «Ένα λεπτό περιπτερά», τραγούδια που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή και παρέμειναν αναλλοίωτα στον χρόνο. Μαζί τους και ο Διαμαντής Διονυσίου, συνοδοιπόρος, σε αυτό το μελωδικό ταξίδι.

Ακόμα, ο Άγγελος, ο Στέλιος και ο Διαμαντής Διονυσίου, υποδέχονται στην επιβλητική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αγαπημένους καλλιτέχνες και φίλους. Η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Δημήτρης Κοντολάζος, ο Ζαφείρης Μελάς, ο Stan Αντιπαριώτης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, μοιράζονται με όλους εμάς λαϊκές ερμηνείες από καρδιάς και τιμούν τη μνήμη του σπουδαίου Στράτου Διονυσίου. Συμμετέχουν οι σολίστες Θανάσης Βασιλόπουλος και Μανώλης Καραντίνης.

Ο Στέλιος Διονυσίου μίλησε στο in.gr για τον πατέρα του και την διαχρονικότητα των τραγουδιών του

Μίλησε μας για το αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου που θα προβληθεί το Σάββατο 8 Μαΐου στο «Σπίτι με το MEGA»

Στις 11 Μαΐου κλείνουμε 31 χρόνια χωρίς τον πατέρα μας. Το αφιέρωμα που έγινε τον Φεβρουάριο για εμάς ήταν πολύ σημαντικό όσον αφορά θέμα παραγωγής και καλεσμένων. Ήταν μια ευκαιρία τώρα να το δείξει ξανά το MEGA και να τιμήσει τον πατέρα μας. Το ζήτησε ο κόσμος. Θα είναι μια ευκαιρία για αυτούς που δεν το παρακολούθησαν να το κάνουν αυτό το Σάββατο με ένα ποτήρι κρασί.

Πώς νιώθεις όταν είστε και οι τρεις μαζί στη σκηνή;

Πάντα είναι συγκινητικό γιατί ο Άγγελος έχει κάποια στοιχεία του πατέρα, ο Διαμαντής έχει κάποια άλλα στοιχεία, για εμένα όταν τους αντικρίζω είναι κάποιες στιγμές που μου τον θυμίζουν και είναι δύο φορές συγκινητικό.

Όσο χρόνια και αν περάσουν και όσες φορές και να συνυπάρξουμε στην ίδια σκηνή θα είναι για εμάς κάτι πολύ σημαντικό, πολύ σπουδαίο. Δίνουμε δύναμη ο ένας στον άλλο και προχωράμε.

Είναι σπάνιο να σας βλέπουμε σε μια κοινή εμφάνιση.

Με τον Διαμαντή έχουμε κάνει πριν πολλά χρόνια μια μεγάλη περιοδεία στην Αμερική. Έχουμε κάνει κάποιες εμφανίσεις στην Ελλάδα αλλά όχι πολλές. Συνήθως εγώ με τον Άγγελο κάναμε τα αφιερώματα στον πατέρα, βέβαια και ο Διαμαντής είναι στην καρδιά μας. Από εδώ και πέρα, και ανάλογα με τα μέτρα του καλοκαιριού –που εύχομαι να ανακοινωθούν σύντομα- θα κάνουμε αυτό που δεν μπορέσαμε πέρυσι. Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον πατέρα μας για αυτά τα χρόνια που λείπει. Να τον τιμήσουμε και εμείς και ο κόσμος που τον αγάπησε.

Ο κόσμος συνεχίζει να αγαπάει τα τραγούδια του Στράτου αν και έχουν περάσει 30 χρόνια. Γιατί πιστεύετε συμβαίνει αυτό;

Το λαϊκό τραγούδι είναι αυτό που αγαπάει ο Έλληνας. Αυτό που του έχει λείψει, που μας έχουν κόψει τον τελευταίο χρόνο. Ο κόσμος διψάει να ακούσει καλά τραγούδια. Εμείς αυτά παρουσιάζουμε, τραγούδια που έχει αγαπήσει ο κόσμος που έχουμε όλοι σιγοτραγουδήσει. Μπαίνουμε στο σπίτι του κάθε απλού Έλληνα που θέλει να ακούσει κάτι και να θυμηθεί, να συγκινηθεί, να χαρεί. Αυτή είναι η δουλειά μας.

Ο πατέρας μας υμνούσε την γυναίκα, τον έρωτα και την αγάπη. Όσα χρόνια κι αν περάσουν αυτά τα τρία δεν πρόκειται να φύγουν από τη ζωή μας. Ίσα ίσα φουντώνει και πιο πολύ. Όταν ακούς αυτά τα τραγούδια είναι σαν να τα ακούς για τον εαυτό σου. Νομίζεις ότι γράφτηκε για την δική σου ιστορία. Είναι επίκαιρα για αυτό και μένουμε και έχουν αγαπηθεί τόσο πολύ. Και για αυτό θα τα ακούμε πολλά πολλά χρόνια ακόμα.

Μίλησε μας για τους καλεσμένους του αφιερώματος που θα προβληθεί στο MEGA

Σε όλους τους καλεσμένους πρέπει να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Η επιλογή των καλεσμένων ήταν μοναδική. Όλοι τους μοναδικοί καλλιτέχνες, ο καθένας στο είδος του.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αγαπημένη μας φίλη Νατάσα Θεοδωρίδου, στην Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Ζαφείρη Μελά, τον Δημήτρη Κοντολάζο και τον Stan Αντιπαριώτη.

Υπάρχει κάποια στιγμή από το αφιέρωμα που θα ξεχώριζε ο Στράτος αν ζούσε;

Με το τραγούδι που κλείσαμε, το «Τα πήρες όλα και έφυγες» θα ήταν πολύ συγκινημένος αν το έβλεπε.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024