Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαγκάρντ: Kοινωνικά οφέλη από τη νομισματική πολιτική

Λαγκάρντ: Kοινωνικά οφέλη από τη νομισματική πολιτική

Τα οφέλη της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ στην κοινωνία στη διάρκεια της πανδημίας, περιέγραψε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας ότι συνέβαλε στη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας και είχε άμεσο αντίκτυπο στην μείωση της ανισότητας.

Τα οφέλη της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην κοινωνία στη διάρκεια της πανδημίας, περιέγραψε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας ότι συνέβαλε στη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας και είχε άμεσο αντίκτυπο στη μείωση της ανισότητας.

Η Λαγκάρντ τόνισε ότι οι προσπάθειες των διαμορφωτών πολιτικής να ανεβάσουν τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη μέσω μαζικών αγορών ενεργητικού, μακροπρόθεσμων δανείων και ιστορικά χαμηλών επιτοκίων, στήριξαν την οικονομία να την αγορά εργασίας.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι η κρίση του κορονοϊού θα δημιουργήσει ανισότητα, ειδικά στους εργαζόμενους με χαμηλά εισοδήματα και τους νέους, τονίζοντας ότι «αυτό είναι κάτι που πρέπει να δούμε πολύ προσεκτικά».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μερικές ημέρες μετά τα σχόλια του ομολόγου της Τζερόμ Πάουελ της Federal Reserve που έκανε λόγο για τα οφέλη της οικονομικής ανάκαμψης στην μείωση των διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα στα φύλα και το εισόδημα στις ΗΠΑ.

Δεν αρκούν οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε προ ημερών και ο επικεφαλής της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, Ογκουστιν Κάρστενς, ο οποίος υποστήριξε ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν την ανισότητα από μόνες τους και ότι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ενέργειές τους ενέχουν τον κίνδυνο διόγκωσης του προβλήματος.

Η Λαγκάρντ παραδέχθηκε το επιχείρημα ότι τα προγράμματα αγοράς ενεργητικού ενίσχυσαν τα οικονομικά στοιχεία των πλουσίων, όμως τελικά υπεραμύνθηκε των πολιτικών της ΕΚΤ λέγοντας ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη.

Είπε επίσης ότι το ίδρυμα του οποίου προΐσταται δεν μοιράζεται την ίδια οπτική στο θέμα της ανισότητας με την Federal Reserve.

«Δεν λειτουργούμε κάτω από την ίδια εντολή με την Fed, η οποία έχει διπλή εντολή, εμείς μόνο μία, αυτή της σταθερότητας τιμών,» είπε η Λαγκάρντ. «Σαφέστατα, οι δημοσιονομικές αρχές είναι αυτές που είναι υπεύθυνες για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων», επισήμανε.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024