Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Σταθερή στην παραγωγή δημητριακών

Κίνα: Σταθερή στην παραγωγή δημητριακών

«Η ετήσια παραγωγή δημητριακών θα πρέπει να παραμείνει σταθερή στο επίπεδο των 650 δισεκατομμυρίων κιλών φέτος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ

«Η σταθερή παραγωγή δημητριακών και η μεγαλύτερη ικανότητα διασφάλισης της διατροφικής ασφάλειας, παρέχουν μία σταθερή υποστήριξη στην προώθηση σταθερής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, αλλά και ανταπόκρισης στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19». Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ μετά την απόφαση της συνεδρίασης του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας να προωθήσει τη σταθερή παραγωγή σιτηρών, εντείνοντας την προσπάθεια για την εξασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων. Ο ίδιος, δε, πρόσθεσε πως «η ετήσια παραγωγή δημητριακών θα πρέπει να παραμείνει σταθερή στο επίπεδο των 650 δισεκατομμυρίων κιλών φέτος».

Δεδομένης της σημαντικής αύξησης της παραγωγής της Κίνας τα προηγούμενα χρόνια, η χώρα είναι σε θέση να απολαμβάνει επάρκεια στην προμήθεια των πιο σημαντικών αγροτικών προϊόντων, εξασφαλίζοντας τη βασική κάλυψη των αναγκών της, από την εσωτερική παραγωγή δημητριακών και τη συνολική ασφάλεια της παραγωγής σιτηρών.

Από την πλευρά του Πεκίνου αναφέρεται ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κια ακόμη ικανοποιητική σοδειά και φέτος. Και αυτό με δεδομένο ότι η καλλιεργήσιμη έκταση των χειμερινών σιτηρών αυξήθηκε για πρώτη φορά μέσα σε περίπου τέσσερα χρόνια, ενώ η συγκομιδή των καρπών, διαμορφώνεται καλύτερα, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αντίστοιχες είναι οι προσδοκίες και από τις καλοκαιρινές καλλιέργειες φέτος. Το όργωμα και η σπορά την άνοιξη έγιναν ομαλά, ενώ οι εκτάσεις που καλλιεργήθηκαν για την πρώιμη παραγωγή ρυζιού, παραμένουν σταθερές. Οι συνολικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις παραγωγής σιτηρών για το σύνολο της χρονιάς θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, ενώ οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις για το καλαμπόκι έχουν αυξηθεί, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Ας σημειωθεί ότι η αυξημένη ζήτηση της Κίνας για την κάλυψη των αναγκών της χώρας σε πρώτες ύλες για την κτηνοτροφία και την παραγωγή τροφίμων έχει καθορίσει σε μεγάλο βαθμό από τον προηγούμενο χρόνο το ράλι τιμών που καταγράφουν οι τιμές στα διεθνή χρηματιστήρια, προκαλώντας ευρύτερο προβληματισμό για αλυσιδωτές ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής παγκοσμίως.

inSports

Μέσι: «Λατρεύω το ποδόσφαιρο, δεν ήρθε η ώρα ακόμα για να αποσυρθώ»

Ο Μέσι ξεκαθάρισε ότι ακόμα δεν ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024