Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καθηγητής Αιματολογίας: Δεν υπάρχει ευθύγραμμη σχέση εμβολίου – θανάτων

Καθηγητής Αιματολογίας: Δεν υπάρχει ευθύγραμμη σχέση εμβολίου – θανάτων

«Ο κοροναϊός έχει κατά 17% συχνότητα φλεβικής θρόμβωσης κατά μέσο όρο», τόνισε ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόννης.

Μικτή είναι η αιτία που προκαλεί παρενέργειες το εμβόλιο της AstraZeneca δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόννης.

«Πρόκειται για μια αντίδραση που οφείλεται σε υπερευαισθησία του ανοσολογικού συστήματος απέναντι στον αδενοϊό και την πρωτεΐνη του ιού κορoναϊού που αρχίζει να βγαίνει. Είναι μικτή αιτιολογία. Δεν ευθύνεται μόνο το εμβόλιο, αλλά κυρίως το πρόβλημα ξεκινά από την πρωτεΐνη του ιού. Δεν υπάρχει μια ευθύγραμμη σχέση, σου βάζω το εμβόλιο, παθαίνεις θρόμβωση και κάποιοι θα πεθάνουν. Ο ιός αυτός είναι πολύ σκληρός. Προκαλεί από μόνος του θρόμβωση. Όταν δίνουμε στον οργανισμό ένα κομμάτι του, πυροδοτεί μια διαδικασία θρόμβωση» σημείωσε.

Τόνισε δε ότι δεν είναι εφικτό να διαγνωστεί προ εμβολίου ποιοι θα κάνουν θρόμβωση. «Δεν μπορούμε να το προλάβουμε. Και είναι επικίνδυνο να κάνει κάποιος εξετάσεις πριν το εμβόλιο. Μπορεί να γίνει και αισχροκέρδεια πάνω στο θέμα. Ούτε ένας γιατρός μπορεί να δει τα χαρακτηριστικά, ένα προφίλ του ασθενή για το θέμα».

«Ο μη εμβολιασμός» πρόσθεσε, «των ανθρώπων που έχουν ιστορικό θρόμβωσης θα τους εκθέσει στον κίνδυνο να περάσουν βαριά τον κοροναϊό. Ο κοροναϊός έχει κατά 17% συχνότητα φλεβικής θρόμβωσης κατά μέσο όρο».

Ο καθηγητής υπογράμμισε την ανάγκη να παρακολουθούνται από γιατρό όσοι εμβολιασθέντες έχουν συμπτώματα για πάνω από δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμός τους.

Τέλος χαρακτήρισε «καθαρή ανοησία» ότι τα εμβόλια προκαλούν στειρότητα σε άνδρες και γυναίκες. «Αυτή η κουβέντα γίνεται μόνο στην Ελλάδα» είπε, υπογραμμίζοντας ότι «η γονιμότητα δεν έχει καμία σχέση με τα εμβόλια. Όπως και η ίδια η νόσηση δεν έχει σχέση με τη γονιμότητα».

Sports in

Σόου Ντόντσιτς και Γουεμπανιαμά, «buzzer» Ίρβινγκ και Αντεμπάγιο, ρεκόρ Χάρντεν και Χάουζερ

Χωρίς τον δύο φορές MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο μηριαίο, το Μιλγουόκι νίκησε με 140-129 τους Σανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024