Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θάνατος 44χρονης μετά το εμβόλιο της AstraZeneca: Τι λένε Χρούσος και Παγώνη για το περιστατικό

Θάνατος 44χρονης μετά το εμβόλιο της AstraZeneca: Τι λένε Χρούσος και Παγώνη για το περιστατικό

Τι είπαν ο Γιώργος Χρούσος, Μέλος Επιτροπής Εμβολιασμών, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ και η Ματίνα Παγώνη,πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, για τον θάνατο της 44χρονης γυναίκας στην Χαλάστρα 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca

Για το περιστατικό θανάτου της 44χρονης γυναίκας στην Χαλάστρα 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca αλλά και τα νέα δεδομένα για τα εμβόλια και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στους υγειονομικούς, μίλησαν ο Γιώργος Χρούσος, Μέλος Επιτροπής Εμβολιασμών, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ και η Ματίνα Παγώνη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Για το περιστατικό στην Χαλάστρα ο κ. Χρούσος, είπε μιλώντας στον ANT1 ότι είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός, ωστόσο ανέφερε ότι δεν προκύπτει περιστατικό θρόμβωσης, ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι παρενέργειες από το εμβόλιο της AstraZeneca προκύπτουν μετά από 14 ημέρες.

«Προφανώς υπήρχε κάτι που την έκανε ευάλωτη στο εμβόλιο ή την νόσο αν νοσούσε» είπε ο κ. Χρούσος.

Από την πλευρά της η κ. Παγώνη ανέφερε ότι «θα δούμε τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές εξετάσεις πρώτα», ενώ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει επιπλοκή θρόμβωσης μετά από 14 ώρες». Τόνισε ακόμα , ότι δεν πρέπει να δημιουργείται πανικός, ωστόσο, όπως είπε «είναι ένα τραγικό γεγονός το οποίο επηρέασε πολύ κόσμο».

Σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στους υγειονομικούς ο κ. Χρούσος σημείωσε ότι είναι αρκετοί αυτοί που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο.

Η κ. Παγώνη σημείωσε ότι «οι γιατροί στην πλειοψηφία έχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό που έχουν εμβολιαστεί όμως μπαίνουν στο σύνολο» και πρόσθεσε ότι είναι χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμών στους νοσηλευτές. Τόνισε, ωστόσο, ότι «υπάρχουν και κάποιοι που έχουν νοσήσει και θα εμβολιαστούν σε δυο μήνες και ειναι και αυτοί που είναι σε καραντίνα»

«Δεν αποδέχομαι το «ντροπή τους» για τους υγειονομικούς», υπογράμμισε η Ματίνα Παγώνη, απαντώντας σε αυτό που είπε μια ημέρα νωρίτερα, επίσης στον ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχετικά με τα τεστ αντισωμάτων ο κ. Χρούσος τόνισε ότι είναι υπερβολικό να μετράμε τα αντισώματα και τόνισε ότι «υπάρχει και η κυτταρική ανοσία, η οποία είναι πιο σημαντική από τα αντισώματα».

Τέλος σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και το ενδεχόμενο αλλαγής της δεύτερης δόσης, ο κ. Χρούσος είπε ότι «δεν συνίσταται η αλλαγή της δεύτερης δόσης με άλλο εμβόλιο, ωστόσο η δεύτερη δόση μπορεί να είναι και διαφορετικής εταιρείας από την πρώτη δόση, ίσως είναι και καλύτερο»

Για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις εγκύους ή όσες γυναίκες σκοπεύουν να κάνουν παιδιά άμεσα η κ. Παγώνη σημείωσε ότι «τα δεδομένα αλλάζουν γι’ αυτό και αλλάζουν και οι οδηγίες. Σύμφωνα με νέες μελέτες ούτε το εμβόλιο της Astra Zeneca επηρεάζει το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024