Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μυρτώ: Κύμα συμπαράστασης στο Twitter για τον δικαστικό Γολγοθά

Μυρτώ: Κύμα συμπαράστασης στο Twitter για τον δικαστικό Γολγοθά

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταφεύγει η Μυρτώ της Πάρου – Ο δικαστικός Γολγοθάς της άτυχης κοπέλας

Μετά την απόρριψη του αιτήματος αποζημίωσης για ηθική βλάβη στον τραυματισμό της Μυρτώς πριν από 9 χρόνια από το Εφετείο, η οικογένεια της άτυχης νεαρής ετοιμάζεται όχι μόνον να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και στα ευρωπαϊκά δικαστικά όργανα.

Η οικογένεια της Μυρτώς διεκδίκησε αποζημίωση για ηθική βλάβη την οποία υπέστησαν λόγω του βαρύτατου τραυματισμού της, αποτέλεσμα, όπως υποστήριξαν, παραλείψεων δημόσιων οργάνων και συγκεκριμένα της Ελληνικής Αστυνομίας

«Η Δικαιοσύνη έχει την άποψη ότι το ελληνικό κράτος κατά κανέναν τρόπο δεν είναι υποχρεωμένο να αποζημιώσει τη Μυρτώ. Διότι δεν υπάρχει κανένας νόμος ο οποίος να καθιστά υπεύθυνο το κράτος για τις συνέπειες εγκλημάτων που διαπράττονται ατομικά από οποιονδήποτε» ανέφερε η μητέρα της.

Ετοιμάζει μάλιστα εκτός και από την προσφυγή στο ΣτΕ και ανάλογη προσφυγή στο ΕΔΔΑ.

Η Μαρία Κοτρώτσου, μητέρα της Μυρτώς, είναι απολύτως πεπεισμένη σύμφωνα με όσα δήλωσε στο protothema.gr ότι «το ελληνικό κράτος οφείλει να αποζημιώσει την κόρη της, εφόσον ήταν οι παραλείψεις κρατικών φορέων, όπως η Ελληνική Αστυνομία, οι οποίες τον Ιούλιο του 2012 επέτρεψαν στον 21 ετών τότε δράστη «να ληστέψει, να βιάσει, να διαλύσει το κρανίο της Μυρτώς στα βράχια της Χρυσής Ακτής Πάρου, να την εγκαταλείψει ημιθανή και, εν ολίγοις, να καταστρέψει οριστικά τη δική της ζωή όπως και της οικογένειάς της».

Το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο twitters, από ανθρώπους που δηλώνουν συγκλονισμένοι από την περιπέτεια της κοπέλας. Το hashtag #Για_τη_Μυρτω είναι ανάμεσα στα trends του ελληνικού twitter καθώς όλο και περισσότεροι δηλώνουν την συμπαράστασή τους προς την κοπέλα.

«#Για_τη_Μυρτω αξίζουν χιλιάδες τουιτς. Ποιος γονιός δεν συγκλονίστηκε κ δεν είδε το δικό του παιδί στη θέση της Μυρτώς; Αν ένα κράτος δεν μπορεί να συμπαρασταθεί σε ένα παιδί που τόσο ανανδρα κ βάναυσα κακοποιήθηκε σημαίνει ότι έχουμε παραιτηθεί σαν κοινωνία», έγραψε μία χρήστης.

«#Για_τη_Μυρτώ. Το κράτος πρέπει να σταθεί επιτέλους δίπλα σε αυτό το κορίτσι και την οικογένεια του. Πόσα χρόνια θα παλεύει αυτή η μάνα μόνη της;», γράφει μία άλλη.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024