Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΑΑΔΕ: Εφοριακοί με μαγιό θα παριστάνουν τους τουρίστες στα ελληνικά νησιά

ΑΑΔΕ: Εφοριακοί με μαγιό θα παριστάνουν τους τουρίστες στα ελληνικά νησιά

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται καθημερινά και θα στοχεύουν κυρίως στον εντοπισμό παραβάσεων που αφορούν στη μη έκδοση ή στην ανακριβή έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων

«Μπαράζ» ελέγχων στα ελληνικά νησιά ξεκινούν εφοριακοί, μαζί με την έναρξη του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ), οι έλεγχοι θα διενεργούνται καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της…νύχτας και θα στοχεύουν κυρίως στον εντοπισμό παραβάσεων που αφορούν στη μη έκδοση ή στην ανακριβή έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων.

Μάλιστα, οι εφοριακοί ελεγκτές θα φορούν ακόμη και μαγιό, παριστάνοντας τους τουρίστες, ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η παρουσία τους και όταν διαπιστώνουν φορολογική παράβαση θα παρεμβαίνουν.

Παρότι οτι και φέτος το καλοκαίρι είναι  ειδικό εξαιτίας της πανδημίας, εντούτοις η εφορία εντείνει τους ελέγχους, σε περιοχές που θεωρεί επικίνδυνες για φοροδιαφυγή.

Για φέτος μάλιστα έχει προγραμματιστεί η διενέργεια 46.720 επιτόπιων φορολογικών ελέγχων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και έως το τέλος του 2021 θα πρέπει να έχουν διενεργηθεί:

-30.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι (εμφανείς και μη) από τις ΔΟΥ
-10.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι (πρόληψης) σε στοχευμένες γεωγραφικές περιοχές ή κλάδους επιτηδευματιών ή σε στοχευμένους ΑΦΜ επιχειρήσεων ή επιτηδευματιών από τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.
-6.000 εμφανείς έλεγχοι από τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.
-720 ειδικοί στοχευμένοι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας που παρουσιάζουν αυξημένους κινδύνους φοροδιαφυγής και απάτης.

Αναστολή λειτουργίας

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογα των παραβάσεων που διαπιστώνονται ο χρόνος που παραμένει το λουκέτο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης κυμαίνεται από 48 ώρες και φτάνει μέχρι και σε ένα μήνα.
Αυστηρότερα τιμωρούνται όσοι βιαιοπραγούν σε βάρος των ελεγκτών, φαινόμενο συχνό τα τελευταία χρόνια, καθώς εκτός των φορολογικών ποινών, διώκονται και ποινικά.

Το μέτρο της αναστολής λειτουργίας του καταστήματος εφαρμόζεται όταν:

-Διαπιστώνεται από τον ίδιο φορολογικό έλεγχο η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση φορολογικού στοιχείου τουλάχιστον για τρεις διαφορετικές συναλλαγές ή η μη έκδοση περισσοτέρων από 10 φορολογικών στοιχείων ή η μη έκδοση ενός ή περισσοτέρων φορολογικών στοιχείων αξίας άνω των 500 ευρώ.

-Διαπιστώνεται από διαφορετικούς φορολογικούς έλεγχους η επανάληψη, μέσα στην ίδια ή την επόμενη χρήση, της μη έκδοσης ή της ανακριβούς έκδοσης του προβλεπόμενου φορολογικού στοιχείου κατά την πώληση ή διακίνηση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, εφόσον αυτή έχει ως αποτέλεσμα την απόκρυψη της συναλλαγής ή μέρους αυτής.

-Παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλής κατά των οργάνων που διενεργούν τον φορολογικό έλεγχο.

Πηγή: Ο.Τ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024