Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Βρετανία: Τρίτη δόση εμβολίου το φθινόπωρο σε όλα τα άτομα άνω των 50 ετών

Κοροναϊός – Βρετανία: Τρίτη δόση εμβολίου το φθινόπωρο σε όλα τα άτομα άνω των 50 ετών

Κλινικές δοκιμές δύο επιλογών βρίσκονται σε εξέλιξη, υπό την επίβλεψη του Κρις Γουίτι, του αρχίατρου της Αγγλίας, ανέφερε η εφημερίδα

Σε όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών στη Βρετανία θα τους προσφερθεί ένας τρίτος εμβολιασμός κατά της Covid-19 το φθινόπωρο, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί πλήρως η απειλή μολύνσεων του νέου κορονΑϊού έως τα Χριστούγεννα, ανέφερε η εφημερίδα The Times.

Κλινικές δοκιμές δύο επιλογών βρίσκονται σε εξέλιξη, υπό την επίβλεψη του Κρις Γουίτι, του αρχίατρου της Αγγλίας, ανέφερε η εφημερίδα.

Η πρώτη περιλαμβάνει εμβόλια ειδικά τροποποιημένα για την αντιμετώπιση νέων παραλλαγών. Η δεύτερη είναι για μια τρίτη δόση εμβολίου ενός από τα τρία που χρησιμοποιούνται ήδη: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca ή Moderna, ανέφερε η εφημερίδα.

Συνολικά περισσότερα από 34,6 εκατομμύρια άτομα στη Βρετανία έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία της κυβέρνησης.

510 εκατ. δόσεις

Η Βρετανία, με πληθυσμό 67 εκατομμυρίων, έχει συνάψει συμφωνίες για πάνω από 510 εκατομμύρια δόσεις οκτώ διαφορετικών εμβολίων κατά της Covid-19, μερικά από τα οποία παραμένουν στο στάδιο της ανάπτυξης.

Η Βρετανία θα αγοράσει 60 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ την περασμένη εβδομάδα, σε μια συμφωνία που υπερδιπλασιάζει τον εφοδιασμό της χώρας πριν από ένα πρόγραμμα ενισχυτικής δόσης αργότερα αυτό το έτος.

Η Βρετανία έχει παραγγείλει συνολικά 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer, ένα από τα τρία που χορηγούνται στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024