Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ματσάρα στο Βικελίδης!

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ματσάρα στο Βικελίδης!

Ματσάρα με αρκετές φάσεις και ωραίο θέαμα στο «Κ. Βικελίδης», με τον Αρη και τον Ολυμπιακό να έρχονται ισόπαλοι 1-1 – Ανοιξε το σκορ ο Μάνος, ισοφάρισε ο Φορτούνης.

Χωρίς νικητή έληξε το παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης ανάμεσα στον Αρη και τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1, για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague.

Ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις και ωραίο θέαμα, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 14’ με τον Δημήτρη Μάνο και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 82’ με Κώστα Φορτούνη.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο με τους Ντρέγκερ (2’) και Κάιπερς (19’), ενώ ο Αρης στο 89’ έχασε πέναλτι με τον Μπρούνο Γκάμα και ένα λεπτό αργότερα είχε δοκάρι με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό.

Οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό, με τον Ολυμπιακό να φτάνει τους 83 πόντους σε 33 ματς και τον Αρη τους 59 βαθμούς, με τους Κίτρινους να βρίσκονται στο +1 από τον τρίτο ΠΑΟΚ και στο +4 από την 4η ΑΕΚ. Οι δύο Δικέφαλοι παίζουν απόψε στο ΟΑΚΑ στις 19:30.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ακης Μάντζιος ξεκίνησε τον Αρη με 4-2-3-1, έχοντας τον Κουέστα μπροστά από το τέρμα και τους Σούντγκρεν, Σάκιτς, Μπεναλουάν και Δεληζήση στην τετράδα της άμυνας. Οι Σάσα και Τζέγκο ήταν στα χαφ, με τους Γκάμα, Μπερτόλιο και Μαντσίνι πίσω από τον Μάνο. Με 4-2-3-1 παρέταξε και ο Πέδρο Μαρτίνς τον Ολυμπιακό, με τον Τζολάκη στην εστία και τους Ντρέγκερ, Εμβιλά, Σεμέδο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Τιάγκο Σίλβα και Σουρλής, με τον Κάιπερς στην κορυφή της επίθεσης και τους Βρουσάι, Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς πίσω από τον Βέλγο.

Δοκάρι ο Ντρέγκερ, γκολ με ο Μάνος

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο δεύτερο λεπτό είχε δοκάρι με τον Ντρέγκερ. Ο Τυνήσιος μπακ ανέβηκε από δεξιά, άλλαξε ωραία με τον Ραντζέλοβιτς, βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα, έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε στον Μπεναλουάν και στη συνέχεια σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Στο 8ο λεπτό οι γηπεδούχοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Μαντσίνι έκανε το σουτ, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Στο 11’ ο Αρης άνοιξε το σκορ με τον Μάνο. Ο Σάσα έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μάνος σούταρε μπροστά από τον Τζολάκη, ο νεαρός τερματοφύλακας απέκρουσε με το πόδι, αλλά στάθηκε άτυχος, αφού η μπάλα στη συνέχεια χτύπησε στο κεφάλι του Μάνου και κατέληξε στα δίχτυα του. Ο κίπερ των Πειραιωτών σηκώθηκε γρήγορα και απομάκρυνε, αλλά η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και στο 14’ ο διαιτητής έδειξε τη σέντρα, με τον Αρη να κάνει το 1-0.

Νέο δοκάρι για τον Ολυμπιακό

Στο 19’ οι Ερυθρόλευκοι άγγιξαν την ισοφάριση, αλλά για μια ακόμα φορά η τύχη τους γύρισε την πλάτη. Ο Εμβιλά έκανε την κάθετη πάσα στον Κάιπερς, ο Βέλγος πέρασε τον Κουέστα που είχε βγει από την εστία του, έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ισπανού πορτιέρο και στη συνέχεια ο Σούντγκρεν την απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Στο 27’ ο Ραντζέλοβιτς βρέθηκε στην περιοχή του Αρη, σούταρε με το δεξί, αλλά τελευταία στιγμή ο Λούκας Σάσα έπεσε στα πόδια του Σέρβου και έδιωξε σε κόρνερ. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Ντρέγκερ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Βρουσάι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν την έπιασε όπως θα ήθελε και έχασε την ευκαιρία να απειλήσει τον Κουέστα, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Δεληζήσης τραυματίστηκε σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Σουρλή και στο 39’ έγινε αναγκαστική αλλαγή, αφήνοντας τη θέση του στον Ρόουζ. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τον φωτεινό πίνακα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» να δείχνει 1-0 υπέρ του Αρη.

Κατοχή και ευκαιρίες ο Ολυμπιακός

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήρε τα ηνία του αγώνα, με τους γηπεδούχους να γυρίζουν στον δικό τους μισό, θέλοντας να χτυπήσουν στην κόντρα την άμυνα των Πειραιωτών.

Στο 52’ ο Ραντζέλοβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα, αλλά ο Σέρβος δεν κατάφερε να κάνει το σουτ όπως θα ήθελε και έχασε την ευκαιρία να φέρει στα ίσια το παιχνίδι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Τιάγκο Σίλβα δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Όπως και στο 61’ στο σουτ του Λαζάρ Ραντζέλοβιτς. Στο 65’ ο Τιάγκο Σίλβα σούταρε ξανά, αλλά και πάλι δεν βρήκε στόχο.

Αλλαγές από τους προπονητές

Στο 68’ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τις πρώτες του αλλαγές, με τον Πορτογάλο προπονητή να βάζει τους Χασάν και Φορτούνη στις θέσεις των Βρουσάι και Βαλμπουενά. Αμέσως, ο Ακης Μάντζιος απάντησε με τους Ματίγια και Σάντε Σίλβα αντί των Μάνου και Μπερτόγλιο.

Στο 77’ ο Μαρτίνς προχώρησε σε τρεις ακόμα αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί, Καλογερόπουλο και Μπουχαλάκη αντί των Κάιπερς, Ντρέγκερ και Σουρλή. Όπως και στο 68’, ο Μάντζιος απάντησε με τους Ιωάννου και Ματέο Γκαρσία αντί των Τζέγκο και Μαντσίνι.

Ισοφάρισε ο Φορτούνης, απείλησε ο Χασάν

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 με τον Φορτούνη. Ο Ραντζέλοβιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Χασάν έστρωσε με τη μία στον Φορτούνη, αυτός κατέβασε με το δεξί, σούταρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός είχε μπει ως αλλαγή στο 68’ και στο 82’ έφερε στα ίσια το παιχνίδι.  Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του μεγάλου λιμανιού έφτασε κοντά στην ανατροπή, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε το σουτ του Χασάν.

Χαμένο πέναλτι και δοκάρι

Στο 88’ ο Αρης κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τιάγκο Σίλβα πάνω στον Ματέο Γκαρσία. Ο Μπρούνο Γκάμα ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 90’ ο Πορτογάλος εξτρέμ από μοιραίος παραλίγο να γίνει ήρωας, αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη. Ετσι, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Δεληζήσης (39’ Ροζ), Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο (79’ Ματέο Γκαρσία), Μπερτόγλιο (68’ Σίλβα), Γκάμα, Μαντσίνι (79’ Ιωάννου), Μάνος (Ματίγια).

Ολυμπιακός: (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Σεμέδο, Εμβιλά, Σίλβα, Βρουσάι (68’ Χασάν), Κάιπερς (77’ Ελ Αραμπί), Ντρέγκερ (77’ Καλογερόπουλος), Βαλμπουενά (68’ Φορτούνης), Ρέαπτσιουκ, Σουρλής (77’ Μπουχαλάκης), Ραντζέλοβιτς,

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024