Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εστίαση: Επτά βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον Χαρδαλιά μουσική και κλείσιμο τα μεσάνυχτα

Εστίαση: Επτά βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον Χαρδαλιά μουσική και κλείσιμο τα μεσάνυχτα

Να αρθεί το μέτρο απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα εστίασης, ζητούν, με επιστολή τους προς τον Νίκο Χαρδαλιά, επτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Την παράταση της κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα αλλά και να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση, ζητούν επτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Στην επιστολή, που υπογράφουν οι βουλευτές Χριστόφορος Μπουτσικάκης (Α’ Πειραιά), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας), Κωνσταντίνος Κυρανάκης (Νότιος Τομέας Αθηνών), Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας), Ιωάννης Μελάς (Α’ Πειραιά), Χρήστος Δερμετζόπουλος (Έβρου) και Θεμιστοκλής Χειμάρας (Φθιώτιδας) επισημαίνουν την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης των μέτρων προστασίας κατά του κοροναϊού, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

«Οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για τους περιορισμούς που αποφασίστηκαν σε ότι αφορά τη μουσική αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας που θα υποχρεώσει τα καταστήματα να κλείνουν το αργότερο στις 22.45. Οι περιορισμοί αυτοί δημιουργούν σημαντικά εμπόδια στην ομαλή επαναλειτουργία της εστίασης και συνολικά της αγοράς. Είναι επίσης βέβαιο ότι το ωράριο θα προκαλεί σε καθημερινή βάση συνωστισμό κατά την έξοδο των πελατών από τα καταστήματα εστίασης. Η πιθανότητα που προκύπτει είναι ότι έτσι δεν θα αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού σε σπίτια μετά τη λήξη του ωραρίου κυκλοφορίας», επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, οι επτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνουν δε ότι «έτσι δεν θα αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού σε σπίτια μετά τη λήξη του ωραρίου κυκλοφορίας».

Έτσι, προτείνουν την άρση της απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση αλλά και την παράταση της κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Ολόκληρη η επιστολή των βουλευτών προς τον Νίκο Χαρδαλιά

«Αξιότιμε κ. Χαρδαλιά,

Mετά την σαφή μείωση του επιδημικού κύματος, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου με συγκεκριμένους όρους και κανόνες.

Είναι αυτονόητο ότι οι κανόνες που έχουν ανακοινωθεί, όπως οι αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών, η αποκλειστική χρήση της εστίασης σε υπαίθριους χώρους από καθήμενους επισκέπτες, η χρήση των αυτοδιαγνωστικών τεστ και η ορθή και συνεχής χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους, πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα για να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού και υπερμετάδοσης του ιού.

Ωστόσο, οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για τους περιορισμούς που αποφασίστηκαν σε ότι αφορά τη μουσική αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας που θα υποχρεώσει τα καταστήματα να κλείνουν το αργότερο στις 22.45.

Οι περιορισμοί αυτοί δημιουργούν σημαντικά εμπόδια στην ομαλή επαναλειτουργία της εστίασης και συνολικά της αγοράς. Είναι επίσης βέβαιο ότι το ωράριο θα προκαλεί σε καθημερινή βάση συνωστισμό κατά την έξοδο των πελατών από τα καταστήματα εστίασης. Η πιθανότητα που προκύπτει είναι ότι έτσι δεν θα αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού σε σπίτια μετά τη λήξη του ωραρίου κυκλοφορίας.

Στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την πορεία της πανδημίας, ο Πρωθυπουργός είχε επισημάνει ότι τα νέα μέτρα «επιχειρούν να ανακουφίσουν την πολύμηνη πίεση που δέχονται οι πολίτες και ότι περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα».

Η μάχη που δίνουν οι επιχειρήσεις για να κρατηθούν όρθιες από την πανδημία δεν έχει τελειώσει. Και δεν θα τελειώσει σύντομα. Θα χρειαστεί χρόνος και μεγάλη προσπάθεια από όλους. Η κόπωση και η διάχυτη αγωνία για το μέλλον αυτών των επιχειρήσεων δεν θα πρέπει να επιτείνεται από ανεφάρμοστα μέτρα.

Επειδή είναι βέβαιο ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης θα επιδείξουν και αυτές την υπευθυνότητα που επέδειξαν και τα εμπορικά καταστήματα σε ότι αφορά την τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Προτείνουμε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση αλλά και την παράταση της κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα. Αναμένοντας την θετική απάντησή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση, οι βουλευτές

Ανδρέας Κατσανιώτης, Αχαΐας

Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Β’ Αθηνών

Χριστόφορος – Εμμανουήλ Μπουτσικάκης, Α’ Πειραιώς & Νήσων

Χρήστος Δερμετζόπουλος, Έβρου

Θεμιστοκλής Χειμάρας, Φθιώτιδας

Ιωάννης Μελάς, Α’ Πειραιώς & Νήσων»

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024