Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυστρία: Προσπαθούν να πείσουν όσους αμφιταλαντεύονται για τα εμβόλια

Αυστρία: Προσπαθούν να πείσουν όσους αμφιταλαντεύονται για τα εμβόλια

Ο υπουργός Υγείας σημειώνει ότι το αργότερο από τα μέσα Μαΐου τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια θα μπορούσαν να αρχίσουν τους εμβολιασμούς σε χώρους εργασίας

Στόχος του είναι να προσεγγιστούν και να ενημερωθούν τις επόμενες εβδομάδες ως προς τη σημασία των εμβολιασμών εκείνοι που ακόμη αμφιταλαντεύονται, τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι ο ίδιος είναι εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

«Χρειαζόμαστε εμβολιασμένους ανθρώπους για να τερματίσουμε την πανδημία, έτσι ώστε όλοι να βρούμε τον δρόμο μας πίσω στην παλιά μας ζωή, και αυτό θα μπορέσουμε να το πετύχουμε μόνον με εμβολιασμούς, αλλά δεν θα το πετύχουμε με τεστ», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός, τίθεται το ερώτημα τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, «αυτό πρέπει επίσης να είναι σεβαστό, οι ποινές δεν έχουν νόημα, και, εξάλλου, υπάρχουν ομάδες οι οποίες δεν μπορούν να εμβολιαστούν».

Ο υπουργός Υγείας σημειώνει ότι το αργότερο από τα μέσα Μαΐου τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια θα μπορούσαν να αρχίσουν τους εμβολιασμούς σε χώρους εργασίας, καθώς «εάν γνωρίζουμε ότι το αργότερο έως τα μέσα Ιουνίου θα έχουμε τόσες πολλές δόσεις εμβολίων στην Αυστρία που θα πρέπει να αναζητήσουμε άτομα που μπορούν να εμβολιαστούν, τότε κάθε πρόσθετη επιλογή είναι καλή, ενώ ο εμβολιασμός από γιατρούς στα ιατρεία τους μπορεί να κλείσει τα κενά».

Κατά την άποψή του,  η επιλογή του κρατιδίου της Κάτω Αυστρίας να ενεργοποιηθεί από τις 10 Μαΐου η πλατφόρμα εγγραφής για εμβολιασμούς για όλους ηλικίας 16 ετών και άνω είναι καλός «για να δοθεί μια προοπτική».

Αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το ΑΠΕ,  ήλθαν στην Αυστρία 650.000 δόσεις εμβολίων και «κατά μέσο όρο 500.000 δόσεις εμβολίου έρχονται τώρα στην χώρα κάθε εβδομάδα, και αυτό δεν θα αλλάξει», διαβεβαίωσε, επισημαίνοντας ότι «ο κοινός στόχος είναι ότι κάθε ενήλικος Αυστριακός που επιθυμεί να εμβολιαστεί να έχει εμβολιαστεί έως το τέλος Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου».

Ο Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν δεν θέλει να επιτρέψει προς το παρόν εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού στα φαρμακεία, καθώς «υπάρχουν αρκετές επιλογές εμβολιασμού και δεν είναι σοφό να αλλαχτεί ένα σύστημα στο τρίτο κύμα», ενώ κανείς μπορεί να συζητήσει για το τι θα υπάρξει το φθινόπωρο ή το 2022, και ο ίδιος είναι «ανοικτός για μια θεμελιώδη συζήτηση για το πού προσφέρεται ποια ιατρική και θεραπευτική υπηρεσία».

Τα μεσάνυκτα σήμερα, Κυριακή, λήγει το «σκληρό lockdown» που ισχύει στη Βιέννη και στην Κάτω Αυστρία από την 1η Απριλίου, και από αύριο, Δευτέρα, επαναλειτουργούν λιανικό εμπόριο και κομμωτήρια, καθώς ο αριθμός των νέων μολύνσεων στη Βιέννη τελευταία μειώνεται.

Ανησυχία προκαλούν στον Αυστριακό υπουργό Υγείας οι δυνατότητες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αξιολογώντας ο ίδιος ότι δεν είναι ορατή μία εκτόνωση, ωστόσο θεωρεί «λογικά τα ήπια βήματα ανοίγματος».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024