Μειωμένο αριθμό κρουσμάτων, κάτω από 2.000, ανακοίνωσε σήμερα η Ελλάδα. Πρόκειται για μια αναμενόμενη εξέλιξη, αφού αυτές τις ημέρες λόγω των αργιών του Πάσχα τα διαγνωστικά κέντρα υπολειτουργούν, έτσι πραγματοποιείται μικρότερος αριθμός τεστ.
Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μόλις 1.391 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις, ωστόσο -όπως αναφέρθηκε παραπάνω, από τον αριθμό αυτό δεν μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας.
Σταθερά, όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, συγκεντρώνοντας σχεδόν τα μισά κρούσματα της χώρας μας, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη. Σε δύσκολη κατάσταση παραμένει η Αχαΐα και η Λάρισα.
Συγκεκριμένα, το Λεκανοπέδιο καταγράφει 647 κρούσματα, ενώ η συμπρωτεύουσα 234.
Στη Λάρισα εντοπίζονται 52 μολύνσεις, ενώ στην Αχαΐα 40. «Πονοκέφαλο» προκαλεί και το Ηράκλειο που «δίνει» 35 κρούσματα.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων