Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Υπέροχος Γκάτσμπι ή Τα Σταφύλια της Οργής; - Πώς θα είναι η οικονομία μετά την πανδημία

Ο Υπέροχος Γκάτσμπι ή Τα Σταφύλια της Οργής; – Πώς θα είναι η οικονομία μετά την πανδημία

'Ερευνα επισημαίνει οτι το οικονομικό κοινωνικό χανκοβερ που φέρνει η μετά την πανδημία εποχή θα επηρεάσει τις εκλογικές αναμετρήσεις την επόμενη δεκαετία.

Η αναμενόμενη ανάπτυξη που θα ακολουθήσει μετά το πέρας της πανδημίας έχει παρομοιαστεί από πολλούς οικονομικούς αναλυτές ως «Roaring ‘20s».

Ο όρος αναφέρεται στη δεκαετία που χαρακτηρίστηκε από οικονομική ανάπτυξη και ευμάρεια τον προηγούμενο αιώνα, όταν έληξε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος και η πανδημία της ισπανικής γρίπης. Κορυφαίοι όμως πολιτικοί αναλυτές τονίζουν ότι δεν θα επωφεληθούν όλοι από την οικονομική ανάκαμψη.

Η Tina Fordman, επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιας πολιτικής στρατηγικής της συμβουλευτικής εταιρείας Avonhurst , δεν διαφωνεί με τον δημοφιλή, στον κύκλο των οικονομολόγων, χαρακτηρισμό της ανάκαμψης ως “Roaring ‘20s”.

Η ίδια όμως, που είχε διατελέσει και επικεφαλής στο τμήμα παγκόσμιας πολιτικής ανάλυσης της Citi, εξηγεί ότι κάποιοι θα επωφεληθούν από την οικονομική άνθηση με τον τρόπο που περιγράφει ο Φ.Σκοτ Φιτζέραλντ στο μυθιστόρημα του «Ο υπέροχος Γκάτσμπι».

Άλλοι όμως θα τη βιώσουν όπως περιγράφει ο Στάινμπεκ στο μυθιστόρημά του για την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης «Τα σταφύλια της οργής».

Πολλοί άνθρωποι έχουν πληγεί από την πανδημία και πολύ πιθανό να μην είναι σε θέση να επανέλθουν τόσο γρήγορα όσο οι αγορές, οπότε «Τα σταφύλια της Οργής» γι’ αυτούς λέει η Fordman.

Κοινωνικός και οικονομικός πονοκέφαλος

Η Fordman επίσης αναφέρθηκε στην έρευνα με τίτλο «VAX Populi» που έχει εκπονήσει η Avonhurst και η οποία εξετάζει τους βασικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι 27 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη και η ανθεκτικότητά τους μετά την πανδημία.

«Ένα από τα βασικότερα συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τον οικονομικό κοινωνικό χανκοβερ που φέρνει η μετά την πανδημία εποχή και πώς θα επηρεάσει τις εκλογές τα επόμενα 5-10 χρόνια.

Οι επερχόμενες εκλογές σε Μεγ. Βρετανία και Γαλλία θα τεστάρουν τις υπάρχουσες κυβερνήσεις. Το 2022 επισημαίνει η Frodman οι επενδυτές θα παρακολουθούν τις γαλλικές εκλογές για σημάδια του πολιτικού χανκοβερ , ενώ σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας προειδοποιεί ότι «υπάρχει γενικευμένη πιθανότητα η άκρα δεξιά να κερδίσει έδαφος μετά από αυτή την κρίση».

Πηγή: ΟΤ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024