Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Συλλήψεις για ενθάρρυνση τρομοκρατικών ενεργειών στη Γαλλία (βίντεο)

Ισπανία: Συλλήψεις για ενθάρρυνση τρομοκρατικών ενεργειών στη Γαλλία (βίντεο)

Οι συλληφθέντες ήγειραν «ξεκάθαρη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά επίσης και στη Γαλλία», σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία.

Τρία «ριζοσπαστικοποιημένα» πρόσωπα, τα οποία βαρύνουν υποψίες ότι καλούσαν να διαπραχθούν επιθέσεις στη Γαλλία μετά τη νέα δημοσίευση το 2020 από το έντυπο Charlie Hebdo σκίτσων του Μωάμεθ, συνελήφθησαν την Τρίτη στη Γρανάδα, στη νότια Ισπανία, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η ισπανική αστυνομία.

«Ξεκάθαρη απειλή»

Ηγειραν «ξεκάθαρη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά επίσης και στη Γαλλία», ανέφερε η ισπανική αστυνομία σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Οι «πολύ ριζοσπαστικοποιημένοι» ύποπτοι, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστή χθες Πέμπτη, συνελήφθησαν την Τρίτη τα ξημερώματα μετά από έρευνα που διήρκεσε έξι μήνες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Χρησιμοποιούσαν ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης – όπου διατηρούσαν λογαριασμούς με σχεδόν 19.000 ακολούθους – για να «ενθαρρύνουν τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον Γάλλων και γαλλικών θεσμών».

Από τον Οκτώβριο

Η έρευνα της αστυνομίας είχε αρχίσει να διενεργείται τον Οκτώβριο, ένα μήνα μετά τη νέα δημοσίευση από την εβδομαδιαία γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo σκίτσων του Μωάμεθ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024