Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στέιτ Ντιπάρτμεντ : Και με τρομοκρατικό κίνδυνο η ταξιδιωτική οδηγία για την Ιταλία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ : Και με τρομοκρατικό κίνδυνο η ταξιδιωτική οδηγία για την Ιταλία

Εκτός του «πολύ υψηλού επιπέδου κοροναϊού», στην Ιταλία υπάρχει από παλιά και ο κίνδυνος των τρομοκρατικών επιθέσεων, επισημαίνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ταξιδιωτική οδηγία του προς τους αμερικανούς πολίτες.

Και η Ιταλία συγκαταλέγεται στις χώρες που, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι αμερικανοί τουρίστες θα πρέπει να αποφύγουν να επισκεφθούν φέτος το καλοκαίρι, λόγω του «πολύ υψηλού επιπέδου κοροναϊού».

«Τρομοκρατικός κίνδυνος»

Η οδηγία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της αμερικανικής πρεσβείας στη Ρώμη και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν απόψε ιδιαίτερη έμφαση στην είδηση. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση, μέσω του σάιτ της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αιώνια Πόλη, τονίζει:

«Στην Ιταλία υπάρχει από παλιά τρομοκρατικός κίνδυνος, με ομάδες οι οποίες συνεχίζουν να σχεδιάζουν ενδεχόμενες επιθέσεις. Οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να επιτεθούν, με μικρή ή και καμία προειδοποίηση, κατά τουριστικών προορισμών, νευραλγικών κέντρων του τομέα μεταφορών, αγορών, εμπορικών κέντρων, εστιατορίων, ξενοδοχείων, κλάμπ και εδρών της τοπικής αυτοδιοίκησης».

«Να μην ταξιδεύουν»

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις αρχές Απριλίου, ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε τη σημασία να διευκολυνθεί η άφιξη των αμερικανών τουριστών στη χώρα του για να μπορέσει να ανακάμψει φέτος ο τουριστικός τομέας

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε περίπου 100 χώρες στο «Επίπεδο 4» του καταλόγου των ταξιδιωτικών οδηγιών του, συμβουλεύοντας τους αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν σε αυτές, λόγω «του πολύ υψηλού επιπέδου της Covid-19», όπως ανέφερε.
Σ
ε αυτόν τον αναθεωρημένο κατάλογο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Γαλλία, η Γερμανία και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024