Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός Πάσχα: Θερμοκρασίες ρεκόρ Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα - 35άρια σήμερα [Χάρτες]

Καιρός Πάσχα: Θερμοκρασίες ρεκόρ Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα – 35άρια σήμερα [Χάρτες]

Τελευταία ημέρα του Απριλίου και ο καιρός σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, είναι ζεστός, με κύρια χαρακτηριστικά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά και την αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα

Τελευταία ημέρα του Απριλίου και ο καιρός σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, είναι ζεστός, με κύρια χαρακτηριστικά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά και την αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα.

Άνοδο κατά 4 με 5 βαθμούς Κελσίου σημείωσε η θερμοκρασία σήμερα Μεγάλη Παρασκευή  στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε σχέση με τη Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ο  χάρτης που ακολουθεί παρουσιάζει τις μέγιστες θερμοκρασίες που κατέγραψαν 412 αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί, με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται στην Κρήτη όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 35 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Ηράκλειο.

Σε αρκετές παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου η θερμοκρασία ήταν έως και 10 βαθμούς χαμηλότερη από τις αντίστοιχες ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τη θάλασσα καθώς η επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας κυμαίνεται μεταξύ 16 και 17 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το meteo.gr, μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται και το Μεγάλο Σάββατο, ανήμερα την Πρωτομαγιά και την Κυριακή του Πάσχα 02/05 και πολύ πιθανό να σημειωθούν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ.

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η απόκλιση τη θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 σε ύψος περίπου 1500 μέτρων από το έδαφος.

Όπως φαίνεται σε αυτόν, η θερμοκρασία των αερίων μαζών πάνω από τη χώρα μας την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να είναι έως και 16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τη μέση τιμή της.

Η θερμοκρασία τόσο το Μέγα Σάββατο (01/05) αλλά και την Κυριακή του Πάσχα (02/05) αναμένεται να ξεπεράσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής και Νότιας χώρας θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ η ορατότητα έως το πρωί θα είναι περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα από 12 έως 33, στην Πελοπόννησο από 13 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 30, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 15 έως 32 και στην Κρήτη από 17 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024