Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οδηγώντας προς το μέλλον: Τέσσερις λόγοι να αλλάξουμε λογική όταν επιλέγουμε αυτοκίνητο

Οδηγώντας προς το μέλλον: Τέσσερις λόγοι να αλλάξουμε λογική όταν επιλέγουμε αυτοκίνητο

Οι συμβουλές των γονιών μας δεν δείχνουν πάντα τον σωστό δρόμο

Δεν δουλεύουμε όπως οι γονείς μας. Ούτε διασκεδάζουμε όπως εκείνοι. Και φυσικά, μπορεί οι ζωές τους να μας εμπνέουν, όμως δεν θα θέλαμε και οι δικές μας να εξελιχθούν πανομοιότυπα. Γιατί, λοιπόν, να τους ακολουθούμε τόσο πιστά όταν επιλέγουμε αυτοκίνητο; Η εμπειρία τους μπορεί να είναι σημαντική, όμως καμιά φορά, καθώς παραδίδεται από τη μια γενιά στην επόμενη, εκτός από πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές μεταφέρει και μύθους που μόνο εμπόδια προκαλούν. Τι συμβαίνει λοιπόν, με τη δική τους λογική αγοράς αυτοκινήτου;

Ένα ξεπερασμένο μοντέλο

…όπως κι εκείνο που καταλήξαμε να οδηγούμε ακούγοντας τις συμβουλές τους. Οι προηγούμενες γενιές αντιμετώπιζαν την αγορά ως μονόδρομο για την απόκτηση νέου αυτοκινήτου. Και, δυστυχώς, το ίδιο ισχύει και για ένα σημαντικό ποσοστό των νεότερων. Όμως η αγορά αυτοκινήτου συχνά μεταφράζεται σε υπέρογκα έξοδα, είτε πρόκειται για τα τέλη κυκλοφορίας, είτε για τις δόσεις του δανείου, για ένα προϊόν που όσο τα χρόνια περνούν χάνει διαρκώς την αξία του. Και βέβαια, συνεπάγεται με την επιλογή μοντέλου και εξοπλισμού που να ταιριάζει στο πορτοφόλι και όχι στις προτιμήσεις μας. Κι όλα αυτά, ενώ πλέον υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες… εναλλακτικές διαδρομές.

Leasing ιδιωτών: Κατάλληλο για όλους – κι ας μην υπάρχει γονική συναίνεση

Αν δεν έχετε εξερευνήσει ως τώρα την εκδοχή του leasing ιδιωτών, ενδέχεται να το έχετε στο μυαλό σας όπως και οι γονείς σας: Ως μια υπηρεσία πολυτελείας που απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό – με πολύ συγκεκριμένα εισοδήματα. Κι όμως, δεν αποκλείεται το leasing αυτοκινήτου να είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για εσάς, καθώς…

Ορίζει νέους ορίζοντες

Δεν θα θέλατε το αυτοκίνητό σας να είναι πάντα καινούργιο; Ο μέσος Έλληνας αλλάζει το αυτοκίνητό του κάθε 13,5 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του 2018. Με το leasing, όμως, είστε σε θέση να έχετε νέο όχημα κάθε τρία με πέντε χρόνια, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να καταβάλλετε ολόκληρη την αξία του ή να αναζητάτε αγοραστή για το προηγούμενο. Και βέβαια, χάρη στα ιδιαιτέρως συμφέροντα deal που προσφέρουν μεγάλες εταιρείες του κλάδου, όπως για παράδειγμα η LeasePlan, το μηνιαίο μίσθωμα ενδέχεται να είναι πολύ πιο φιλικό προς το budget σας από ό,τι νομίζετε, ακόμη και για τελευταία μοντέλα, με πλούσιο εξοπλισμό.

Δίνει τέλος στις εκπλήξεις

Θέλουμε το στοιχείο του απρόβλεπτου στα ταξίδια με το αυτοκίνητό μας, όχι όμως και στα έξοδα της συντήρησης και των ξαφνικών βλαβών. Το μίσθωμα που καταβάλλουμε για το leasing αυτοκινήτου περιλαμβάνει και κόστη όπως εκείνα της ασφάλισης, των τυχόν επισκευών, των τελών κυκλοφορίας, της συντήρησης και της αλλαγής ελαστικών. Με άλλα λόγια, το μόνο που αναλαμβάνουμε πλέον εμείς, είναι το… καύσιμο.

Ανοίγει τον δρόμο για το μέλλον

Ίσως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δοκιμάσετε την εμπειρία της ηλεκτροκίνησης, από το leasing ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Και όχι επειδή υπάρχει κίνδυνος να μην ικανοποιηθείτε από την αλλαγή – η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό αυτοκίνητο δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τη μετάβαση καθώς, εκτός του ότι αποτελεί μία πιο βιώσιμη επιλογή, απολαμβάνουν μειωμένα έξοδα και την «οδήγηση με ένα πεντάλ» που είναι γενικώς πιο εύκολη και διασκεδαστική.

Αλλά γιατί κάθε μετάβαση κρύβει τις δικές της δυσκολίες, μέχρι να εξοικειωθούμε με τις αλλαγές που φέρνει στην καθημερινότητά μας. Και μέσα από το leasing έχουμε στο πλευρό μας τους εξειδικευμένους συμβούλους εταιρειών με τεράστια εμπειρία, όπως η LeasePlan, για να μας κατευθύνουν σε κάθε μας βήμα – ακόμη και στο να βρούμε την καλύτερη λύση φόρτισης για το σπίτι και το γραφείο.

Δεν είναι δικό μας, αλλά είναι σαν να είναι

«Ναι, αλλά δεν είναι δικό σου». Αυτό λέει ο μέσος Έλληνας πατέρας όταν ακούει ότι το παιδί του σκέφτεται να προχωρήσει σε leasing για ιδιώτες. Όμως πόσα πράγματα αλλάζει στ’ αλήθεια αυτό; Στο διάστημα ισχύος του συμβολαίου μας, το όχημά μας είναι απολύτως δικό μας – χωρίς όμως τις έγνοιες της ιδιοκτησίας. Με το leasing αυτοκινήτου, έχουμε τη δυνατότητα να απαλλαγούμε από τις αρνητικές πτυχές της ιδιοκτησίας και να είμαστε πιο ξένοιαστοι από ποτέ. Ειδικά αν επιλέξουμε μια εταιρεία όπως η LeasePlan που μας προσφέρει υποστήριξη 24/7, μέσα από εύχρηστες ηλεκτρονικές πλατφόρμες εξυπηρέτησης.

Φυσικά, η ιδανική λύση δεν είναι ίδια για όλους. Όμως στην τελική σας απόφαση, τη μεγαλύτερη βαρύτητα πρέπει να έχουν οι δικές σας ανάγκες και όχι οι… οικογενειακές σας παραδόσεις.

Ανακαλύψτε τις επιλογές leasing για ιδιώτες που προσφέρει η LeasePlan και ακολουθήστε τη στο Facebook, το YouTube και το Twitter, για να ενημερώνεστε για κάθε νέα εξέλιξη στον κόσμο του leasing.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024