Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάμπτονς: Εκεί που η ψιλή άμμος συναντά τον αμερικανικό πλούτο για ένα διήμερο

Χάμπτονς: Εκεί που η ψιλή άμμος συναντά τον αμερικανικό πλούτο για ένα διήμερο

Καθώς το καλοκαίρι μπαίνει σύντομα, αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να θαυμάσουμε τα πιο θρυλικά παραθαλάσσια καταφύγια της Αμερικής: Τα Χάμπτονς

Οι Η.Π.Α. κοσμούνται με ένα θησαυρό από εκπληκτικές, μαγευτικές παραλίες. Από ακτή σε ακτή, από βορρά προς νότο, αμέτρητες ακτές λαμπυρίζουν και προκαλούν θαυμασμό.

Καθώς το καλοκαίρι μπαίνει σύντομα, αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να θαυμάσουμε τα πιο θρυλικά παραθαλάσσια καταφύγια της Αμερικής: Τα Χάμπτονς.

Με αφορμή το βιβλίο «Hamptons Private» (εκδόσεις Assouline) με την ελκυστική και αισιόδοξη ματιά του Dan Rattiner , αυτό το λεύκωμα φωτίζει τη θαμπή και ονειροπόα γοητευτική κοινότητα, που εκτείνεται κατά μήκος μιας έκτασης 40 μιλίων εκπληκτικής λευκής άμμου σαν κασμίρ στο South Fork της Νέας Υόρκης του Long Island, με θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό.

View this post on Instagram

A post shared by ASSOULINE (@assouline)

Η περιοχή  Χάμπτονς είναι συνώνυμο της πολυτέλειας.

Μόνο στο άκουσμα, εικόνες από σπίτια δίπλα σε τεράστιες πισίνες, μεγαλοπρεπή παραθαλάσσια κτήματα και ατελείωτες μέρες σε ιδιωτικά κλαμπ και εστιατόρια, ξεπηδούν από το μυαλό και την φαντασία. Αλλά προτού αυτή η φημισμένη χερσόνησος γίνει το καλοκαιρινό στέκι των πλούσιων, τα σαράντα μίλια των πιο Instagram friendly αμμόλοφων  παρείχαν το τέλειο τοπίο για τους Άγγλους εποίκους. Μόλις η υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης ένιωσε το vibe από τα γοητευτικά χωριουδάκια και τον αλμυρό αέρα, τα μέλη της, από τους Φορντ μέχρι τους Βάντερμπιλτς, σύντομα μετέτρεψαν το μέρος σε καλοκαιρινή όαση.

Στην εισαγωγή, ο Rattiner γράφει: «Είναι μια πραγματικά όμορφη χερσόνησος. Αν και μόλις εκατό μίλια από την πόλη της Νέας Υόρκης, οι αετοί κινούνται και πετούν στα ύψη και οι φάλαινες κολυμπού στα νερά. Η θάλασσα μαίνεται και ο άνεμος σφυρίζει. Όσο για τους ανθρώπους εδώ, μου φάνηκε ότι σχεδόν όλοι είχαν αποφασίσει να εγκατασταθούν στα Χάμπτονς  για τον ίδιο λόγο: Είχαν ερωτευτεί το μέρος»

Στη συνέχεια ήρθαν και οι καλλιτέχνες που αναζητούσαν μοναξιά, ένα μέρος για να γράψουν και να σχεδιάσουν, μακριά από την αστική κακοφωνία. Ο Τζάκσον Πόλοκ και ο Άντι Γουόρχολ έγιναν πρώτοι παραθεριστές. Τώρα, οι Τζει Ζ και η Μπιγιονσέ, Η Μαντόνα, Ο Κάλβιν Κλάιν και άλλοι επιφανείς Νεουρκέζοι και αστέρες απολαμβάνουν την ιδιωτικότητα τους στα Χάμπτονς.

Μπορεί να προέρχονται από διαφορετικούς τομείς και βιομηχανίες, αλλά για ένα πράγμα μπορούν να συμφωνήσουν όλοι οι Hamptonites. Η τοποθεσία διαθέτει μια μοναδική γοητεία, αυτή που μεταμορφώνεται για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του επόμενου εποχιακού επισκέπτη ή δια βίου κατοίκου της.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024