Τρίτη 05 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γάμοι: Το 80% των ζευγαριών μεταφέρει την τελετή για το 2022

Γάμοι: Το 80% των ζευγαριών μεταφέρει την τελετή για το 2022

Επιδημία… αναβολών «χτύπησε» για δεύτερη σερί χρονιά τις εκδηλώσεις γάμων και βαπτίσεων, με τους ιδιοκτήτες των κέντρων δεξιώσεων να παρακολουθούν το άνοιγμα δραστηριοτήτων με «δεμένα» χέρια και ταυτοχρόνως να «γεμίζουν» την ατζέντα για το… 2022.

«Στο ίδιο έργο θεατές» οι ιδιοκτήτες των κέντρων δεξιώσεων, που όπως πέρσι έτσι και φέτος καλούνται λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της high season για την τέλεση γάμων τον Μάιο να βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με μελλοντικά ζευγάρια που διαλέγουν λόγω των μέτρων να ακυρώνουν για ακόμη μία χρονιά τα σχέδια του «ονειρεμένου γάμου».

Εκατοντάδες γάμοι και εκδηλώσεις από το 2020 μεταφέρθηκαν για το 2021, ενώ ήδη η πλειοψηφία των ζευγαριών -σε ένα ποσοστό που αγγίζει έως και το 80%- έχει μετακυλήσει την ιερή τελετή και το καθιερωμένο γλέντι για το 2022.

Ταυτόχρονα, τα περσινά μέτρα με τελετές των 50 και 100 ατόμων οδήγησαν στην «έκρηξη» στις τιμές των εκδηλώσεων. Σε ένα γλέντι με 250 και 300 άτομα η τιμή ήταν 17-18 ευρώ / κεφάλι, ενώ πλέον οι επιχειρήσεις προκειμένου να επιβιώσουν από τη λαίλαπα της πανδημίας προχωρούν σε αυξήσεις που σε πολλές περιπτώσεις ξεκινούν από τουλάχιστον 30 ευρώ / κεφάλι.

Τα παραπάνω εξηγούν στο ThessToday.gr επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες κέντρων δεξιώσεων στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεση ενημέρωση του κλάδου από την κυβέρνηση σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουν τη φετινή σεζόν.

«Πλησιάζουμε προς τον Μάιο και δεν ξέρουμε ακόμα αν θα κάνουμε τους γάμους του μήνα, οι οποίοι είναι οι περσινοί για τη φετινή χρονιά. Ήδη πάρα πολλά ζευγάρια έχουν αναβάλει την ιερή τελετή και την εκδήλωση για το 2022», τονίζουν στο ThessToday.gr οι υπεύθυνοι του κέντρου δεξιώσεων «Polis», συμπληρώνοντας παράλληλα: «Το καλό είναι ότι τα ζευγάρια δείχνουν κατανόηση, γιατί κι εμείς μέχρι στιγμής είμαστε στο “σκοτάδι”».

Το δίλημμα και η… καταστροφή

Πολλά ζευγάρια βρέθηκαν στο ίδιο δίλημμα τη χρονιά που πέρασε, καθώς η επιθυμία τους να δέσουν τις ζωές τους ενώπιον φίλων και συγγενών συγκρούστηκε με τα μέτρα που επιβλήθηκαν από την πολιτεία για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης του ιού στη χώρα.

Κάποιοι έκαναν τον γάμο τους με 100 άτομα, άλλοι με 50, αργότερα με 9, ενώ όσοι θα παντρεύονταν τους τελευταίους μήνες δεν κατάφεραν να το κάνουν λόγω του lockdown, στο οποίο βρίσκεται ακόμα η χώρα.

Οι επιπτώσεις όμως δεν ήταν σοβαρές μόνο για τα σχέδια των ζευγαριών, αλλά και για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες των οποίων οι δουλειές εξαρτώνται από αυτά τα μυστήρια και τον τελευταίο χρόνο έχουν πληγεί περισσότερο από ποτέ.

«Το 2020 περίπου 60 με 70 εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν για το 2021 και οι περισσότερες έχουν ήδη αναβληθεί για το 2022», σημειώνουν στο ThessToday.gr οι υπεύθυνοι του «Χωριού της Ειρήνης», υπογραμμίζοντας την αύξηση των τηλεφωνημάτων από μελλοντικά ζευγάρια, που η συνήθης ερώτησή τους αφορά κυρίως τον αριθμό ατόμων που θα επιτρέπονται στις εκδηλώσεις.

Επίσης, στο «Χωριό της Ειρήνης» σημειώνεται αύξηση στο κατά κεφαλήν κόστος, καθώς σε περίπτωση που η κυβέρνηση εξαγγείλει άνοιγμα του κλάδου και τελετές με 50 και 100 άτομα, οι τιμές θα ξεκινούν τουλάχιστον από 30 ευρώ / κεφάλι.

«Δεν ξέρουμε αν και πώς θα ανοίξουμε, με πόσα άτομα και τι ωράρια»

Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετείται και ο Άγγελος Σολωμός, ιδιοκτήτης του κέντρου δεξιώσεων «NOTO Finevents», ο οποίος εξηγεί ότι η καθυστέρηση των ανακοινώσεων από την κυβέρνηση έχει οδηγήσει στην καταστροφή τους επιχειρηματίες του κλάδου.

«Ούτε εμείς, ούτε κι ο κόσμος ξέρουμε τι θα κάνουμε. Η περσινή χρονιά μετακύλησε για φέτος, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό ήδη αναβάλει για το 2022. Στην ουσία καταστρέφονται τρία χρόνια», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Θα είχαμε γάμους κανονικά μέσα στον Μάιο και δεν ξέρουμε αν θα ανοίξουμε, πώς θα ανοίξουμε, με τι ωράρια και πόσα άτομα».

Παράλληλα ο κ. Σολωμός επισημαίνει ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου δουλεύουν πέντε μήνες τον χρόνο -πέρσι τέσσερις λόγω covid- και ζητούν από την κυβέρνηση άμεσες διευκρινίσεις για το μέλλον των κέντρων δεξιώσεων και των γάμων.

«Οι γάμοι που είχαμε στο “book” για τον Μάιο έχουν ήδη “καεί”, πιο εφησυχασμένα -έως τώρα- είναι τα ζευγάρια του Ιουλίου, όμως και πάλι όσο προχωράμε στο… άγνωστο θα υπάρχουν αναβολές. Σκεφτείτε ότι μόλις χτυπάει το τηλέφωνο το πρώτο πράγμα που ρωτάμε είναι: “Ποιο ζευγάρι πήρε αναβολή;”».

Το συγκεκριμένο κέντρο δεξιώσεων πραγματοποιεί περίπου 80 εκδηλώσεις τον χρόνο, εκ των οποίων η πλειοψηφία αναβλήθηκε για το 2022. Ο κ. Σολωμός εξηγεί ότι με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορoναϊού θα μπορούσαν να τελεστούν και οι γάμοι, αλλά και οι εκδηλώσεις.

«Να κάνουν self test πριν τις τελετές και τα γλέντια. Πρέπει να βρεθεί η “χρυσή” τομή γιατί αλλιώς θα καταστραφούμε. Ήδη, ένα υψηλό ποσοστό έκλεισε την επιχείρησή του εν μέσω πανδημίας και οι επιστρεπτέες προκαταβολές δεν φτάνουν», ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Έδωσαν το “ok” για τον τουρισμό, αλλά όχι για τους γάμους. Πρέπει κάποιος να μας ενημερώσει άμεσα».

Sports in

Φιλικό με τη Γερμανία στις 7 Ιουνίου για την Εθνική

Μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Euro, η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Γερμανία σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 05 Μαρτίου 2024