Τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την παγκόσμια οικονομία ευνοούν τον μαύρο χρυσό

Σε υψηλό έξι εβδομάδων ενισχύεται το πετρέλαιο, καθώς οι ενδείξεις ανάκαμψης της ζήτησης, ενισχύουν την ανησυχία ότι οι οικονομίες ανακάμπτουν από την πανδημία.

Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού σημείωσαν άνοδο έως και 2,5% την Πέμπτη.

Η είδηση ότι από την 1η Ιουλίου χαλαρώνουν οι περιορισμοί στη Νέα Υόρκη, σε συνδυασμό με τα θετικά στοιχεία από τις πωλήσεις καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ενδείξεις σημαντικής ανάκαμψης καυσίμων της ζήτησης στην Κίνα  ευνοούν το ανοδικό κλίμα στην αγορά πετρελαίου.

Προβληματίζει η έξαρση της πανδημίας στην Ινδία

Οι τιμές του πετρελαίου περιορίστηκαν σε ένα στενό εύρος συναλλαγών τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω ανησυχιών ότι η επανεμφανιζόμενη πανδημία σε χώρες όπως η Ινδία, η Βραζιλία και η Ιαπωνία ενδέχεται να καθυστερήσουν την επιστροφή στην κανονική ζήτηση παγκοσμίως.

Ωστόσο, τα εμπορεύματα σε γενικές γραμμές κινούνται ανοδικά καθώς τα σημάδια που έρχονται από χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης  είναι ενθαρρυντικά.

Η ανάκαμψη της αγοράς αντανακλάται και στα αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών πετρελαίου.

Τα κέρδη της Royal Dutch Shell Plc αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο το πρώτο τρίμηνο, ενώ η Total SE είχε επίσης μια ισχυρή αρχή για το έτος.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr