Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
100 μέρες Μπάιντεν: Μέρες JFK στη Wall Street

100 μέρες Μπάιντεν: Μέρες JFK στη Wall Street

Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 8,6%, κοντά στα ύψη ρεκόρ των πρώτων εκατό ημέρων του Κένεντι

Πολλά γράφονται τις τελευταίες ημέρες στον διεθνή Τύπο με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών διακυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μια σειρά μέτρων και πρωτοβουλιών, το νέο κοινωνικό συμβόλαιο, αλλά και πρωτοβουλίες για την κοινωνική αρωγή, την εκπαίδευση και την οικογένεια, το δόγμα του «οικονομικού πατριωτισμού» αλλά και η στροφή σε θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι μερικά μόνο από τα θέματα που απασχόλησαν τις πρώτες αυτές εκατό μέρες.

Ωστόσο, υπάρχει κι άλλη μία παράμετρος για την οποία θα καταγραφούν στην ιστορία οι 100 μέρες Μπάιντεν: Η Wall Street.

Μπορεί ο πρόκατοχός του Ντόναλντ να προειδοποιούσε προεκλογικά ότι μια νίκη Μπάιντεν θα σήμαινε την κατάρρευση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ωστόσο ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου δεν διέψευσε απλώς το σενάριο αυτό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CFRA Research ο δείκτης S&P 500 έχει καταγράψει άνοδο 8,6% από το κλείσιμο της αγοράς στις 20 Ιανουαρίου, την τελευταία ημέρα της προεδρίας του Τραμπ.

Αυτό σημαίνει, η Wall Street αναβιώνει μέρες του Τζον Φ. Κενέντι, στις πρώτες εκατό μέρες του οποίου είχε καταγραφεί άνοδος ρεκόρ στην ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Το αντίστοιχο ποσοστό για τον Ομπάμα ήταν στο 8,4% και για τον Τραμπ 5%, διαψεύδοντας εν μέρει την πεποίθηση ότι οι αγορές τα πάνε καλύτερα με τους Ρεπουμπλικανούς.

Οι αγορές αγαπούν τους Δημοκρατικούς;

Για την ιστορία πάντως, από το 1932 ο S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 734% υπό Δημοκρατική διακυβέρνηση και κατά μόλις 370% υπό Ρεπουμπλικανική.

Η εξέλιξη αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Τραμπ θεωρούσε τη Wall Street ως βαρόμετρο της επιτυχίας του και προειδοποίησε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ότι η αγορά θα καταρρεύσει εάν οι Αμερικανοί δεν τον επανεκλέξουν.

Όπως επισημαίνει to CNN από τον περασμένο Αύγουστο έως τον Οκτώβριο, ο Τραμπ έστειλε έξι tweets λέγοντας ότι οι αγορές θα «συντριβούν» εάν εκλεγεί ο Μπάιντεν.

Κι αυτό μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται…

Πηγή: ΟΤ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024