Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Viritech Apricale: Υδρογόνο εκ Βρετανίας

Viritech Apricale: Υδρογόνο εκ Βρετανίας

Βρετανική startup επενδύει στο υδρογόνο φιλοδοξώντας να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος της Evija.

Η Viritech δίνει τις πρώτες συστάσεις για το νέο της φιλόδοξο project, ένα υδρογονοκίνητο hypercar ονόματι Apricale.

To Apricale αξιοποιεί τεχνολογία κυψελών καυσίμου και υπόσχεται επιδόσεις ανάλογες της Evija η οποία σημειωτέον θα προσφέρει ισχύ 2.000 ίππων.

Σε κάθε περίπτωση το Apricale θα κατασκευαστεί σε πολύ πιο περιορισμένους αριθμούς σε σχέση με την βρετανίδα ανταγωνίστριά του καθώς η βρετανική startup έχει ανακοινώσει τιράζ μόλις 25 αυτοκινήτων.

Η παραγωγή θα πραγματοποιηθεί στο MIRA Technology Park στο Nuneaton όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας η οποία σχεδιάζει να κατασκευάσει τα πρώτα πρωτότυπα το 2022 με την προοπτική η παραγωγή να ξεκινήσει το 2023.

Προς το παρόν δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά με την βρετανική φίρμα να υπόσχεται «μεγέθη αντίστοιχα των ταχύτερων ηλεκτροκίνητων του πλανήτη».

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι η Viritech έχει εξελίξει μια ιδιαίτερα ελαφριά κατασκευή σε ό,τι αφορά τις δεξαμενές υδρογόνου που αποτελούνται από γραφένιο. Εκτός από το χαμηλό βάρος το συγκεκριμένο υλικό επιτρέπει την καλύτερη ενσωμάτωση των δεξαμενών στο πλαίσιο προς όφελος της ευελιξίας και της οδικής συμπεριφοράς.

Παράλληλα με τις καινοτόμες δεξαμενές υδρογόνου, η βρετανική φίρμα έχει εξελίξει ένα νέο μεταβλητό σύστημα διαχείρισης για το κινητήριο σύνολο το οποίο σχεδιάζει σε δεύτερο χρόνο να διαθέσει στοχεύοντας όχι μόνο σε αυτοκινητιστικές εφαρμογές αλλά σε όλες τις μεταφορές, επίγειες, θαλάσσιες και αέριες.

Επίσης όπως έχει ήδη ανακοινώσει δεν θα μείνει μόνο στο hypercar αλλά σχεδιάζει δύο ακόμα υδρογονοκίνητα μοντέλα ένα οικογενειακό SUV αλλά και ένα φορτηγό τα οποία θα επωφεληθούν από την ίδια τεχνολογία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024