Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης τραγουδά για την Πρώτη του Μάη
"Την Πρώτη του Μάη είμαστε όλοι απεργοί, με ή χωρίς λουλούδια στο χέρι"
“Σε έναν κανονικό κόσμο θα μπορούσαμε να τρέχουμε ανέμελοι σε λιβάδια με τα λουλούδια του Μάη και να πλέκουμε στεφάνια. Σε αυτόν τον κόσμο που δεν ήταν ποτέ κανονικός και αυτόν τον καιρό είναι και πιο ακανόνιστος από ποτέ, την Πρώτη του Μάη θα βγούμε ξανά πιο μπροστά απ’ τον ίσκιο.”
Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης μας δίνει να ακούσουμε ένα ακόμα από τα τραγούδια του πρώτου προσωπικού του δίσκου, που δεν είναι ένας, αλλά δύο και που δεν έχουν ακόμα τίτλο. Στον έναν ο Θοδωρής Μαυρογιώργης συνεργάζεται με τον Κύριο Κ στην παραγωγή του και στον άλλο με τον Παντελή Νικηφόρο και θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα μετά το καλοκαίρι.
Ο Κος Κ, μετά τα Ψάρια δίνει στον Θοδωρή την Πρώτη του Μάη και μας βάζει πάλι να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να επιλέξουμε τι θέλουμε να είμαστε. Τι θέλουμε να είμαστε βαθιά μέσα μας, στην ουσία μας.
Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης σημειώνει για το κομμάτι του:
“Διαλέγεις και παίρνεις. Ανάπαυση; Ύπνος; Δουλειά; Ή Απεργία; Την Πρώτη του Μάη είμαστε όλοι απεργοί. Την Πρώτη του Μάη θα βγούμε ξανά πιο μπροστά απ’ τον ίσκιο.”
Έπαιξαν οι μουσικοί Σωτήρης Μαυρονάσιος (τύμπανα) και Κος Κ (κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα, κρουστά, φωνητικά). Η ηχογράφηση και η επεξεργασία του ήχου έγιναν στο στούντιο Νήπιο. Ο Κος Κ υπογράφει την ενορχήστρωση και την παραγωγή, ενώ έκανε και την ηχοληψία και τη μίξη, το mastering έγινε από τον Παναγιώτη Μπόθο και το artwork από τον Ιορδάνη Καλημεράκη (Pyro).
Στο video clip τη διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει ο Ιάσονας Αρβανιτάκης και το μοντάζ ο Γιάννης Μαργετουσάκης. Τη σκηνογραφική επιμέλεια ανέλαβε η Κωνσταντίνα Χατζοπούλου, ενδυματολόγος ήταν η Βάνα Γιαννούλα και στο μακιγιάζ ήταν Μελίνα Γλαντζή.
- Βιρτζίνια: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Κόμι που κατηγορείται ότι απείλησε τη ζωή του Τραμπ
- Ο Τραμπ μελετάει «πιθανή μείωση» των αμερικανικών στρατευμάτων στη Γερμανία
- Δυτική Οχθη: Σκότωσαν έφηβο Παλαιστίνιο οι ισραηλινές δυνάμεις και, απλώς, το επιβεβαίωσαν
- Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση του κυβερνήτη της Σιναλόα, κατηγορώντας τον για σχέσεις με το ομώνυμο καρτέλ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Γιατί ανησυχούν
- Το Ισραήλ αναχαιτίζει στολίσκο που κατευθύνεται στη Γάζα, ανοιχτά της Κρήτης






