Σε ένα από τα παλαιότερα εργαστήρια του Αμαρουσίου, μια οικογένεια κεραμιστών δημιουργούν χειροποίητα σκεύη καθημερινής χρήσης με γυαλώματα που φτιάχνουν οι ίδιοι. Επιλέγοντας αυστηρά τα υλικά που χρησιμοποιούν, κάθε κομψά λιτή κούπα, μπολ και πιάτο που βγαίνει από το καμίνι τους είναι 100% food-safe για χρήση στο τραπέζι μας.

View this post on Instagram

A post shared by @alexopoulos_ceramics

Το εργαστήριο Alexopoulos Ceramics είναι ένα από τα παλαιότερα εργαστήρια του Αμαρουσίου, μία ιστορική περιοχή της Αθήνας όσον αφορά την κεραμική. Το εργαστήριο ξεκίνησαν το 1985 ο Φώτης Αλεξόπουλος και η Μαρία Καντά, ζευγάρι στον πηλό και στη ζωή.

Ο Φώτης διδάχτηκε τη τέχνη της κεραμικής από δασκάλους στις παραδοσιακές σχολές του Αμαρουσίου και βοήθησε τη Μαρία να ενταχθεί στον κόσμο της κεραμικής.

Ένα καλαίσθητο μπωλ για χρήση σύμφωνα με τις ανάγκες και την φαντασία μας

Η οικογένεια μεγάλωσε και τα βήματά τους στο εργαστήριο κάνουν πλέον και οι γιοι τους, Τάσος και Γιώργος. Τα δυο αδέρφια, με σπουδές στους τομείς της φυσικής, της γεωλογίας και της τεχνολογίας της κεραμικής, εξέλιξαν τη δουλειά φέρνοντας την επιστήμη στο εργαστήριο. Χρησιμοποιούν πηλό stoneware και ψήνουν τις δημιουργίες τους στη θερμοκρασία των 1270°C. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουν να φτιάξουν σκεύη πιο ανθεκτικά, αλλά και με πιο ανάγλυφη την αίσθηση του χειροποίητου.

Το μεγάλο «μυστικό» της δουλειάς τους είναι ωστόσο τα γυαλώματά τους, τα οποία κατασκευάζουν με δικές τους συνταγές, κάτι που συνεπάγεται τη μοναδικότητα και τον 100% food-safe χαρακτήρα της συλλογής τους. Επιλέγοντας τα υλικά που χρησιμοποιούν για κάθε γυάλωμα, μπορούν να εγγυηθούν ότι κάθε κούπα, μπολ και πιάτο που βγαίνει από το καμίνι τους είναι κατάλληλο για χρήση στο τραπέζι μας.

Η μέρα ξεκινάει με καφέ και με αξεπέραστο στιλ στις κούπες μας

Τα σκεύη τους χαρακτηρίζονται από κομψή λιτότητα ενώ τα χρώματα που αγαπούν είναι το γαλάζιο, το γκρίζο, το λευκό, το μπεζ, το μαύρο, το golden blue και το midnight blue. Αποτελούν ιδανική λύση για τα δώρα των ημερών, αλλά και για μια ανανέωση της κουζίνας και του σπιτιού μας, καθώς η ποικιλία και οι value for money τιμές μας προσκαλούν για ψώνια.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Και στο Insta φυσικά!

View this post on Instagram

A post shared by @alexopoulos_ceramics

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr